Jakoś ponad 4 lata temu jak zaczął się covid, były u mnie w #pracbaza straszne cięcia, konkurencja lepiej sobie radziła, a co za tym idzie lepiej płaciła to większość ekipy tam poszła. Mi szefostwo powiedziało żebym został, to pod koniec roku dostanę wielką podwyżkę. Zostalem, i do końca roku nie było oczywiście nic xD. Temat był omijany za każdym razem jak go poruszałem. Na początku tego roku dostałem ponownie ofertę z tej firmy i znowu była ta sama śpiewka, że tym razem to już na pewno dostanę podwyżkę (+ zaległa), maksymanie do czerwca. Jest połowa lipcaa podwyżek oczywiście ani widu ani słychu xD Jak mogę coś tu podziałać? Bo kurde, jestem lojalny na ciężkie czasy, a podwyżek nie ma :/ Zawsze jak porsuszam temat to jestem zlewany. #zalesie #korposwiat
@duszan_z_kapitana_d--y xd jak są cięcia i wyrzucają pracownik to nie ma zmiłuj i lecisz nawet jakbyś 5 lat robił bez chorobowego. I to działa w drugą stronę nie robią w c---a odchodzisz to nie lata 90 z bezrobociem 20%
@duszan_z_kapitana_d--y jak położysz wypowiedzenie i powiesz, że albo kasa albo nara to pewnie dostaniesz podwyżkę, nie raz tak miałem w kołchozach za młodego. Jest szansa jednak, że przyjmą wypowiedzenie.
@duszan_z_kapitana_d--y: Protip: zmień pracę przy najbliższej okazji. Taki pracodawca nie szanuje pracowników i cie w--------i w pierwszej kolejności gdy tylko pojawią się problemy i trzeba będzie zacisnąć trochę pasa.
@duszan_z_kapitana_d--y: nie jesteś lojalny, a jesteś debilem, który boi się zmian. Siedzisz w jednej pracy tyle lat bez żadnych podwyżek tylko dlatego, że brak ci odwagi a tego nie zmienisz niestety.
@duszan_z_kapitana_d--y: Jeszcze się nie nauczyłeś że w PL podwyżkę dostaje się przez zmianę pracy? To u nas dotyczy wszystkiego. Chcesz lepszej oferty pracy, banku, telefonu... to zmień dostawcę.
#zalesie #korposwiat