Wpis z mikrobloga

Zauważyłem, że nasz merytoryczny marszałek ma takich kilka tanich, wyuczonych trików dobrego populisty, które stosuje w zasadzie w każdej rozmowie z dziennikarzem w dowolnych kontekstach, żeby nie wydało się, że tak naprawdę nie ma pojęcia na żaden temat:

"O tym coraz częściej mówi się w kuluarach poważnej polityki" - to ma sprawić wrażenie, że ktoś ważny na świecie rozmawia z Krzysztofem Bosakiem, co oczywiście jest bzdurą.

"O tym jednak w ogóle się nie mówi" - to najczęściej jest albo jakiś fake news albo rzecz o której powszechnie się mówi. Ten slogan najczęściej tworzy combo z poprzednim.

"Jeżeli to się potwierdzi, to jest skandal" - to się z jakiegoś powodu nigdy nie potwierdza.

"Rozmawiałem z ......... i opinie są różne" - tutaj można zmyślić kogokolwiek pod tezę. Generałowie, mleczarze, plantatorzy urugwajscy...

"Nie było na ten temat żadnej debaty w parlamencie" - to trik na wypadek, jak coś w Polsce Bosakowi się nie podoba (wszystko mu się nie podoba), ale za bardzo nie wie co z tym zrobić.

#polityka #sejm #bekazkonfederacji #konfederacja #bekazpisu
Amatorro - Zauważyłem, że nasz merytoryczny marszałek ma takich kilka tanich, wyuczon...

źródło: 000I8YQJCXQWAPOB-C324-F4

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bosak musi chodzić do każdej stacji bo zbiera sobie wyborców. A Tuska w takiej republice czy u Mazurka sobie nie wyobrażam i dobrze że tam nie chodzi

@robert_blaszczykowski: No cóż za odkrycie że w polityka polega na przyciągnięciu jak największej ilości osób do siebie i szerzeniu swoich poglądów. Donek woli wysrywać na twitterze co drugi wpis o pisie, niż próbować przekonać część elektoratu do siebie choćby z republiki i polepszyć
  • Odpowiedz
@Amatorro: O c--j, ostatnio mam nieprzyjemność trochę słuchać mimochodem wysrywów Bosaka i jest jakaś taka regularność i powtarzalność w jego wypowiedziach.

W sensie, że zawsze narzuca jakąś tezę z d--y i pałuje do niej wiplera przez cały wywiad.

A teraz już widzę z czego to wynika.
  • Odpowiedz
  • 0
@Amatorro dosłownie żaden konfiarz pod tym wpisem nie odpowiedział Ci merytorycznie xD, tylko krzyczą o TUSKU.

Sekta, która nie potrafi dyskutować na poziomie gimnazjum/liceum.
  • Odpowiedz
  • 8
@Amatorro Ta "dobra prezencja" Bosaka to właśnie umiejętność odbijania pytań i te kilka wyuczonych tekstów. Do tego, popularne hasełka jak obniżanie podatków, walka z biurokracją, hasełka patriotyczne, antysystemowość i mamy typowego populistę. Niestety, ludzie nadal się łapią na takich szarlatanów nie tylko w Polsce.
  • Odpowiedz
"O tym coraz częściej mówi się w kuluarach poważnej polityki"

@Amatorro: To imho jest bliższe Bartosiakowemu "słyszałem od kolegów z Ameryki", tj. wyczytałem gdzieś w internecie na zagranicznych stronach.
  • Odpowiedz
@Amatorro ja też coś zauważyłem i zawsze to powtarzam. Bosak nie potrafił zdać filozofii na prywatnej uczelni. Każdy kto miał z edukacją cokolwiek wspólnego wie, że w takim wypadku jest to tylko kwestia obecności.
  • Odpowiedz
@Dlkvv ta prezencja polityków KO w czasach pisowskiej TVP była taka, że odmawiali udziału w programach. Bo nie mieli jaj i argumentów żeby się przed pisiorami obronić. Bosak chodzi wszędzie, orze równo.
Co by nie mówić to polityka to gra dobrej narracji. Może i Biden ma lepsze poglądy, ale cóż z tego jak dziadek w stanie nie jest się zaprezentować.
  • Odpowiedz
@Amatorro:

To jest typowy "mądry" konfederata. Ma wyuocznych kilka oklepanych tekstów, dodatkowo jeszcze na tle oszołomów z tej partii łatwo dobrze się zaprezentowa.

Sam przez długi czas myslałem, że on jest całkiem ogarnięty. Aż w końcu zobaczyłem jak wystąpił w jakimś podcaście gdzie nie prowadził rozmowy z tępą dziennikarką ale z inteligentnymi rozmówcami i wręcz męczyło mnie słuchanie tego co mówił.
  • Odpowiedz
Bosak chodzi na wywiady do każdej stacji, czy do tvn, czy do republiki

@Xefirex: Jakby był ostatnie 20 lat topowym politykiem rozpoznawalnym w PL i UE to też by nie chodził. Chłopak jest na dorobku i pokazuje się wszędzie gdzie się da żeby widzieli i słyszeli że istnieje i ktoś chce z nim rozmawiać. Po prostu ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
no a jakie ma znaczenie wyjście z UE jak nikt o tym nie myśli na poważnie i wychodzić nie chce

@mocarny_knur: no czyli konfederacja/liderzy konfederacji gadają od rzeczy o tym wychodzeniu z UE? Konfunia od dłuższego czasu jezdzie na puszczeniu pośrednio w eter info o polexicie ale jak się spyta o to to nagle brak konkretnej odpowiedzi. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz