Aktywne Wpisy
Anacron +271
Co roku w Polsce ponad 5000 osób popełnia s---------o, z czego niecały 1000 stanowią kobiety. Lub inaczej. Średnio co dwie godziny w Polsce jakiś mężczyzna popełnia s---------o. Szokujące, prawda?
Co roku w Polsce więcej mężczyzn popełnia s---------o, niż ginie wszystkich ludzi na naszych drogach w wypadkach. I niestety w sporej z pewnością części, a być może nawet w większości przykładają się do tego toksyczne kobiety (ich partnerki). Bo logicznym chyba jest, że
Co roku w Polsce więcej mężczyzn popełnia s---------o, niż ginie wszystkich ludzi na naszych drogach w wypadkach. I niestety w sporej z pewnością części, a być może nawet w większości przykładają się do tego toksyczne kobiety (ich partnerki). Bo logicznym chyba jest, że
Kravchenko +4
"O tym coraz częściej mówi się w kuluarach poważnej polityki" - to ma sprawić wrażenie, że ktoś ważny na świecie rozmawia z Krzysztofem Bosakiem, co oczywiście jest bzdurą.
"O tym jednak w ogóle się nie mówi" - to najczęściej jest albo jakiś fake news albo rzecz o której powszechnie się mówi. Ten slogan najczęściej tworzy combo z poprzednim.
"Jeżeli to się potwierdzi, to jest skandal" - to się z jakiegoś powodu nigdy nie potwierdza.
"Rozmawiałem z ......... i opinie są różne" - tutaj można zmyślić kogokolwiek pod tezę. Generałowie, mleczarze, plantatorzy urugwajscy...
"Nie było na ten temat żadnej debaty w parlamencie" - to trik na wypadek, jak coś w Polsce Bosakowi się nie podoba (wszystko mu się nie podoba), ale za bardzo nie wie co z tym zrobić.
#polityka #sejm #bekazkonfederacji #konfederacja #bekazpisu
@robert_blaszczykowski: No cóż za odkrycie że w polityka polega na przyciągnięciu jak największej ilości osób do siebie i szerzeniu swoich poglądów. Donek woli wysrywać na twitterze co drugi wpis o pisie, niż próbować przekonać część elektoratu do siebie choćby z republiki i polepszyć
W sensie, że zawsze narzuca jakąś tezę z d--y i pałuje do niej wiplera przez cały wywiad.
A teraz już widzę z czego to wynika.
Sekta, która nie potrafi dyskutować na poziomie gimnazjum/liceum.
@Amatorro: To imho jest bliższe Bartosiakowemu "słyszałem od kolegów z Ameryki", tj. wyczytałem gdzieś w internecie na zagranicznych stronach.
Co by nie mówić to polityka to gra dobrej narracji. Może i Biden ma lepsze poglądy, ale cóż z tego jak dziadek w stanie nie jest się zaprezentować.
Dzisiaj w radiu zet użył dokładnie tego trika jak go zapytali co sądzi o tym, że memcen olewa sejm i nie przychodzi na głosowania nawet. Do znalezienia na YT
O spin doktor Bosaka, albo po prostu zwykły konfarz z chłopskim rozumkiem
To jest typowy "mądry" konfederata. Ma wyuocznych kilka oklepanych tekstów, dodatkowo jeszcze na tle oszołomów z tej partii łatwo dobrze się zaprezentowa.
Sam przez długi czas myslałem, że on jest całkiem ogarnięty. Aż w końcu zobaczyłem jak wystąpił w jakimś podcaście gdzie nie prowadził rozmowy z tępą dziennikarką ale z inteligentnymi rozmówcami i wręcz męczyło mnie słuchanie tego co mówił.
@m4cias: ale oni mieli być inni, merytoryczni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Xefirex: Jakby był ostatnie 20 lat topowym politykiem rozpoznawalnym w PL i UE to też by nie chodził. Chłopak jest na dorobku i pokazuje się wszędzie gdzie się da żeby widzieli i słyszeli że istnieje i ktoś chce z nim rozmawiać. Po prostu ¯\(ツ)/¯
@mocarny_knur: no czyli konfederacja/liderzy konfederacji gadają od rzeczy o tym wychodzeniu z UE? Konfunia od dłuższego czasu jezdzie na puszczeniu pośrednio w eter info o polexicie ale jak się spyta o to to nagle brak konkretnej odpowiedzi. ¯\(ツ)/¯