Aktywne Wpisy
kuba2403772 +293
#kredythipoteczny #kredyt #ing #chwalesie
Pochwale się, hipoteka spłacona. W końcu udało się, długo na to czekałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pochwale się, hipoteka spłacona. W końcu udało się, długo na to czekałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chicoxxx66 +72
Może mi ktoś wytłumaczyć jak człowiek ma założyć rodzinę w tym p-------n kraju?
Po pierwsze develozjebusy budują głównie metraż 35-50 po drugie ceny takiego kurnika oscylują w granicach 1 mln.
Przecież ktoś, kto ustalił sobie tak wielką marżę chyba z-----ł barana w ścianę.
#nieruchomosci
Po pierwsze develozjebusy budują głównie metraż 35-50 po drugie ceny takiego kurnika oscylują w granicach 1 mln.
Przecież ktoś, kto ustalił sobie tak wielką marżę chyba z-----ł barana w ścianę.
#nieruchomosci
Chodzi o to, że na #strava sprawdzam moje czasy segmentów i na moim Gravel z oponami 700x38c ciężko mi przez dłuższy czas utrzymać średnią 35km/h, a w czasach segmentów widzę, że wariaty śmigają ze średnią >45km/h.
Zastanawiam się ile tu pomaga szosa na cienkich oponach, a ile w tym mojej kondycji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower
@criginold: Najwięcej w segmentach stravv to pomoże doping albo silnik elektryczny.
@criginold: Załóż sobie wąską oponę i zobacz. Ale dla amatores to tak 70% to noga.
Ogólnie to szersze opony mogą mieć mniejsze opory toczenia niż węższe odpowiedniki.
@AetherSky: what? Rozwiniesz to? Na Ultegrze pojadę szybciej niż na 105?
@diarrhoea: 4 bar w oponie 45 mm ?!?!? to ja do 35mm biję 2.3 (przód) i 2.6 (tył) ( ͡° ʖ̯ ͡°) kolega jeżdzący na 42mm (tyle że waży ~70kg) bije poniżej 2bar w koła - dopiero wtedy masz przyczepność i komfort
@AetherSky: No ciekawe jakie to niby ma znaczenia jaką ma grupę!
@Talarkowy:
Mam obręcze Shimano RS171 DB
@AetherSky: Jakby ten ziomeczek był wychudzonym szczurem, wszystko na rowerze miał z karbonu i zwracał uwagę na średnią prędkość na długich podjazdach w stosunku do mocy jaką generował, to może byłby w stanie wychwycić różnicę. A jeśli jest zwykłym kolarzem amatorem, to większe znaczenie ma czy się odlał przed jazdą albo