Powiedziałem ostatnio w pewnym gronie, że jeśli będę mieć legalną córkę (z tzw. prawego łoża) i kiedyś zobaczyłbym się, że umówiła się z murzynem (wbrew mojemu wcześniejszemu wpajaniu światopoglądu), to jeszcze tego samego dnia zostałaby wydziedziczona. Jakaś julka nazwała mnie rasistą, mizoginem i zaściankowcem (hmm ciekawe dlaczego - uderz w stół a nożyce się odezwą?).
Taki ze mnie rasista, że w ogóle nie wydawałbym wiz Gruzinom czy Pakistańczykom (obie nacje to także rasa kaukaska), natomiast ani grzałoby mnie ani nie ziębiło, gdyby w Polsce zamieszkało np. kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy więcej Wietnamczyków, czy Filipińczyków (ci drudzy po przefiltrowaniu czy nie są z mniejszości muzułmańskich radykałów).
A gdy zasiadam do interesów, to patrzę co ma mi druga strona do zaoferowania, a skórę ktoś siedzący po drugiej stronie może mieć dla mnie równie dobrze zieloną, albo w prążki, albo w cętki.
Natomiast jak najbardziej istnieje pewna korelacja między różnymi czynnikami społecznymi, a konkretnymi nacjami i rasami. I ja za tą korelację nie odpowiadam. Natomiast mam prawo to oceniać. To wpisuje się w pojęcie zwane prawdopodobieństwem: w nacji / rasie A istnieje małe prawdopodobieństwo czegoś, w nacji / rasie B istnieje średnie prawdopodobieństwo czegoś, a w nacji / rasie C istnieje duże prawdopodobieństwo czegoś. I czasem prawdopodobieństwo czegoś istnieje na tyle duże, że po prostu nie ma sensu na jakieś interakcje z danymi osobnikami. Naukowe fakty, nie lewackie bajdurzenia.
P.S. Polecam zobaczyć sobie jak funkcjonuje Haiti. Niepodległe państwo z dala od Afryki zamieszkałe aktualnie już w 99,9% przez murzyńskich murzynów.
Powiedziałem ostatnio w pewnym gronie, że jeśli będę mieć legalną córkę (z tzw. prawego łoża) i kiedyś zobaczyłbym się, że umówiła się z murzynem (wbrew mojemu wcześniejszemu wpajaniu światopoglądu), to jeszcze tego samego dnia zostałaby wydziedziczona.
Jakaś julka nazwała mnie rasistą, mizoginem i zaściankowcem (hmm ciekawe dlaczego - uderz w stół a nożyce się odezwą?).
@Adamfabiarz: Mi wystarczy że muzułmańca przyprowadzi, to będę gonił kawalera przez całą wieś.
@Adamfabiarz: Haiti to kraj śmierdzących leni. Tam jest tak, że wysyłają jednego z rodziny do UE, cała rodzinka w Haiti nic nie robi tylko żyje z pieniędzy wysyłanych przez tego jednego co ciągnie socjal np. w Niemczech, generalnie który też nic nie robi bo deportować go nie mogą. Do Niemiec się dostają przez Francję.
@Adamfabiarz: Jako ojciec odpowiem, iż zgadzam się całym sobą. To jest miarą preferencji - też wolałbym kolejnego Taja, czy Wietnamczyka od Hindusa, czy Somalijczyka. I o ile rasa jest gdzieś w to wplątana to chodzi raczej o średni rozwój danej społeczności i jej możliwą użyteczność. Utylitaryzm i chłodny arkusz zysków i strat w prostej formie. Nie byłbym tez rasistą per se, bo jest to trochę nieeleganckie - na przykład Lipkowie są super! Prawdziwi Rzeczpospolitanie, lepsi niż niejeden Polak (zawsze powtarzałem, że Polacy są po Żydach, Lipkach, Kaszubach, Łemkach chyba najgorszą - co do średniej - nacją w ramach Rzeczypospolitej). * edit - gorsi są tylko Ślązacy, przypominam: prawdziwy Śląsk to Wrocław, Legnica, Bolków, Namysłów, Oleśnica, Głogów, Lubusz, Opole, a nie Wasze Katowice.
Oczywiście najbardziej preferowałbym więcej Polaków, Lipków, Kaszubów, Czechów, czy Słowaków.
A tak podsumowując, to na powyższe jest jedno słowo: cenzus. Nie dla (każdego)
@patryk_66: I żeby było postępowo hehe powinny zostać zaimplementowane parytety - dla pracowników z danego kraju minimum 60% wiz pracowniczych wydawanych dla kobiet.
@Adamfabiarz dla mnie takie obawy, że czarnoskóry weźmie się za moją córkę są tak zabawne jak katolicy, którzy udają uciemiężonych, i że w Polsce prześladownania nie ustają. Dla mnie takie podejście będzie rasistowskie, by dyskwalifikować kogoś przez kolor skóry. Tyle.
dla mnie takie obawy, że czarnoskóry weźmie się za moją córkę są tak zabawne jak katolicy, którzy udają uciemiężonych, i że w Polsce prześladownania nie ustają. Dla mnie takie podejście będzie rasistowskie, by dyskwalifikować kogoś przez kolor skóry. Tyle.
@lepaq: Jak chcesz mieć córkę samotnie wychowującą dziecko to proszę bardzo.
Powiedziałem ostatnio w pewnym gronie, że jeśli będę mieć legalną córkę (z tzw. prawego łoża) i kiedyś zobaczyłbym się, że umówiła się z murzynem (wbrew mojemu wcześniejszemu wpajaniu światopoglądu), to jeszcze tego samego dnia zostałaby wydziedziczona.
@Adamfabiarz: co jeśli ten m----n to polak, ma ojca murzyna, matka polka, całe życie wychowany w tradycji i kulturze naszego kraju?
@Adamfabiarz: Ja bym poszedł o krok dalej - nie dość, że nie wydziedziczyłbym córkę to jeszcze bym nie sypiał z babami, które mają n-wordową i ciapatą przeszłość.
@Adamfabiarz: a co jeśli byłby urodzony w Polsce, jego rodzice przeprowadziliby się do Polski gdy byli dziećmi a typ byłby bogaty i wyznawał katolickie wartości? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Adamfabiarz: W sensie post-kolonialne panstwo ktore przez korupcje i kleski zywiolowe ma ciezko? xD Jako polak w latach 90 dla takiego Helmuta byles takim murzynem - dzicz, zlodziejstwo i korupcja. i oczywiscie wszyscy sie smieja ze hehe julki ze stanow problemy do polski sprowadzaja, a sami polegaja na stereotypach wlasnie z zachodu, bo szok, przecietny czarny wychowany w polsce bedzie diametralnie roznil sie od
Ale tu dupka zapiekła ludzi, co to świat znaja z seriali Disneya i netflixa, że ktoś patrzy na życie przez racjonalne okulary i wyciąga wnioski że statystyk xD everybody progressive gangsta i neolibek dopóki nie dostanie nożem w zebra od ciapaka albo k00tasem w zaciśnięta dupe od melaninododatniego. XD z opem w pełni się zgadzam.
Zabawa z AR-15 na strzelnicy, a potem do baru na 4 piwka i powrót do domu samochodem ( ͡º͜ʖ͡º) Zaczyna mi się coraz bardziej podobać w tej Ameryce ( ͡º͜ʖ͡º)
Jakaś julka nazwała mnie rasistą, mizoginem i zaściankowcem (hmm ciekawe dlaczego - uderz w stół a nożyce się odezwą?).
Taki ze mnie rasista, że w ogóle nie wydawałbym wiz Gruzinom czy Pakistańczykom (obie nacje to także rasa kaukaska), natomiast ani grzałoby mnie ani nie ziębiło, gdyby w Polsce zamieszkało np. kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy więcej Wietnamczyków, czy Filipińczyków (ci drudzy po przefiltrowaniu czy nie są z mniejszości muzułmańskich radykałów).
A gdy zasiadam do interesów, to patrzę co ma mi druga strona do zaoferowania, a skórę ktoś siedzący po drugiej stronie może mieć dla mnie równie dobrze zieloną, albo w prążki, albo w cętki.
Natomiast jak najbardziej istnieje pewna korelacja między różnymi czynnikami społecznymi, a konkretnymi nacjami i rasami. I ja za tą korelację nie odpowiadam. Natomiast mam prawo to oceniać.
To wpisuje się w pojęcie zwane prawdopodobieństwem: w nacji / rasie A istnieje małe prawdopodobieństwo czegoś, w nacji / rasie B istnieje średnie prawdopodobieństwo czegoś, a w nacji / rasie C istnieje duże prawdopodobieństwo czegoś. I czasem prawdopodobieństwo czegoś istnieje na tyle duże, że po prostu nie ma sensu na jakieś interakcje z danymi osobnikami.
Naukowe fakty, nie lewackie bajdurzenia.
P.S. Polecam zobaczyć sobie jak funkcjonuje Haiti. Niepodległe państwo z dala od Afryki zamieszkałe aktualnie już w 99,9% przez murzyńskich murzynów.
#imigranci #rasizm #rodzina #rodzice #rozowepaski #logikarozowychpaskow #afryka #gruzja #wietnam #filipiny #haiti #4konserwy #bekazlewactwa #redpill #blackpill
@Adamfabiarz: Mi wystarczy że muzułmańca przyprowadzi, to będę gonił kawalera przez całą wieś.
I r8 8/8
To jest miarą preferencji - też wolałbym kolejnego Taja, czy Wietnamczyka od Hindusa, czy Somalijczyka. I o ile rasa jest gdzieś w to wplątana to chodzi raczej o średni rozwój danej społeczności i jej możliwą użyteczność. Utylitaryzm i chłodny arkusz zysków i strat w prostej formie. Nie byłbym tez rasistą per se, bo jest to trochę nieeleganckie - na przykład Lipkowie są super! Prawdziwi Rzeczpospolitanie, lepsi niż niejeden Polak (zawsze powtarzałem, że Polacy są po Żydach, Lipkach, Kaszubach, Łemkach chyba najgorszą - co do średniej - nacją w ramach Rzeczypospolitej). * edit - gorsi są tylko Ślązacy, przypominam: prawdziwy Śląsk to Wrocław, Legnica, Bolków, Namysłów, Oleśnica, Głogów, Lubusz, Opole, a nie Wasze Katowice.
Oczywiście najbardziej preferowałbym więcej Polaków, Lipków, Kaszubów, Czechów, czy Słowaków.
A tak podsumowując, to na powyższe jest jedno słowo: cenzus. Nie dla (każdego)
@Adamfabiarz: elity i najbogatsi to jaki kolor mają tam?
@lepaq: Jak chcesz mieć córkę samotnie wychowującą dziecko to proszę bardzo.
@Adamfabiarz: co jeśli ten m----n to polak, ma ojca murzyna, matka polka, całe życie wychowany w tradycji i kulturze naszego kraju?
@Adamfabiarz: W sensie post-kolonialne panstwo ktore przez korupcje i kleski zywiolowe ma ciezko? xD
Jako polak w latach 90 dla takiego Helmuta byles takim murzynem - dzicz, zlodziejstwo i korupcja.
i oczywiscie wszyscy sie smieja ze hehe julki ze stanow problemy do polski sprowadzaja, a sami polegaja na stereotypach wlasnie z zachodu, bo szok, przecietny czarny wychowany w polsce bedzie diametralnie roznil sie od
@Adamfabiarz: ja bym potraktowal to jako komplement i podziekowal ze zauwazyla xd