Wpis z mikrobloga

@goferek:

Jesli to nie jest dzialka pod top6, to nie trzeba za nie placici rownowartosci mercow amg.... da rade taniej... calkime tanio. Gorzej z domem 120m - do stanu deweloeprskiego z bardzo tania dzialka - naciagane, choc mozliwe jesli jakies elementy wykonasz sam.
  • Odpowiedz
  • 25
@del855: @hadrian3 a gdzie indziej są mieszkania po 20k za m2, jak nie w największych miastach w kraju? Skoro autor mema porównuje domek z mieszkaniem o takiej wartości (a co za tym idzie lokalizacji), to powinniśmy patrzeć na ceny działek/domów właśnie w okolicach takiego właśnie miasta, a nie w dziczy pod białoruską granicą.
  • Odpowiedz
@hadrian3: No ale jeśli zakładamy, że działka nie jest pod miastem wojewódzkim, to też nie powinno się porównywać do mieszkania w top3 - a wtedy spokojnie znajdzie się coś poniżej 20k/m2. Szczególnie, jeśli ten domek ma niby się zmieścić w 400k razem z działką, to raczej *bardzo* ogranicza lokalizację.
  • Odpowiedz
@goferek: ja wybrałem dom na przedmieściach powiatowego zamiast mieszkania w wojewódzkim zatem nie jest tak jak mówisz, że mamy tylko do wyboru białoruską granicę. Pewnie jesteś z Warszawy z Polski wschodniej i stąd takie patrzenie. Ja do biura w wojewódzkim mieście mam około 45 minut samochodem jadąc drogą ekspresową i odcinkiem autostrady także jest to 15-20 minut dłużej niż kiedy mieszkałem w tym mieście i musiałem dojeżdżać w korkach do
  • Odpowiedz
a gdzie indziej są mieszkania po 20k za m2, jak nie w największych miastach w kraju? Skoro autor mema porównuje domek z mieszkaniem o takiej wartości (a co za tym idzie lokalizacji), to powinniśmy patrzeć na ceny działek/domów właśnie w okolicach takiego właśnie miasta, a nie w dziczy pod białoruską granicą.

a moze wlasnie na tym polega porownanie? mieszkanie z cena z kosmosu vs domek na wypizdowie za polowe z tego.... ostatecznie
  • Odpowiedz
Jesli to nie jest dzialka pod top6, to nie trzeba za nie placici rownowartosci mercow amg.... da rade taniej... calkime tanio.

@del855: Tylko jest różnica czy mówimy o działce pod miastem gdzie masz infrastrukturę obok i jakąs sensowną komunikację

Czy 'pod miastem' gdzie dookoła nie ma nic, bo to rzeczywiście tanie
  • Odpowiedz