Wpis z mikrobloga

@cptyossarian765 przeklikalem, myślałem że coś pokaże, a trafiłem jak powiedział, że jedzenie żeberek sztućcami jest głupie xd nie jest, w dodatku to nawet nie jest trudne. Lespze to niż jedzenie jak zwierzę łapami.
  • Odpowiedz
@51431e5c08c95238: Typiara też nie umie prawidłowo posługiwać się sztućcami (krojenie kartofla nożem XD)

Co do komentarzy wyżej, jasne, każdy niech je jak chce, jak cywilizowany człowiek, dzikus, wieśniak albo prosie. Przynajmniej od razu można poznać z kim ma się do czynienia.
  • Odpowiedz
Do tych wszystkich którzy pierw kroją i odkłądają nóż na bok.
Jak wtedy nakładacie sobie idealny widelec gdzie jest mięso, ziemniaki i surówka?
Nabijacie to na raz czy jak?
  • Odpowiedz
@cptyossarian765:

jedza trzymajac widelec w prawej rece i okazjonalnie biora noz zeby cos pokroic po czym go odkladaja i znowu biora widelec do prawej reki.

No ja tak jem przeważnie i wszyscy u mnie na wiosce tak jedli xD
Żeby nie było, potrafię normalnie jeść widelcem i nożem jednocześnie i tak robię wśród ludzi np. w restauracji, ale większość potraw można spokojnie jeść samym widelcem.
  • Odpowiedz
Ja zawsze kurczaka jadłem widelcem bo mnie tak uczono aż kiedyś wylądowałem w szpitalu jako nastolatek i siostra kolegi z oddziału mi powiedziała żebym się nie wydurniał tylko jadł rękoma. Do dzisiaj jem kurczaka ręką
  • Odpowiedz