Puszcza Niepołomicka jest super, dziś poznawałem nowe szlaki, omijając strumyk drewnianym mostkiem za bardzo się rozpędziłem i prawie "poszedłem w krzaki", później prawie wyglebowałem na piasku, wcześniej wjechałem do lekkiego bagna, wyjątkowo wiał mocny wiatr, pogryzły mnie gzy i komary co akurat jest plusem bo nie dało się robić dłuższych przerw.
Jednak wycieczkę uważam za bardzo udaną, przejechałem rowerem MTB 60 km w nie całe 3 godziny (2:59), nie licząc 12 minut przerw.
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: uważaj na Wielkim Błocie jakbyś jechał. Jak byłem to wjechałem tak że 1/4 koła była pod wodą. Tam są duże kałuże ukryte w trawie. Najlepiej trzymać się linii lasu. Ale najładniejsza trasa tam jest w stronę Szarowa.
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: na mapy.cz Ci ten ciekawy odcinek trasy przedstawie: https://pl.mapy.cz/s/fakalohele Najgorsze jest między punktem 2, a 3. Od punktu 3 do końca tej trasy wyznaczonej jedź tylko drogą. Tam są głębokie bagna, cholera wie jak głębokie.
na mapy.cz Ci ten ciekawy odcinek trasy przedstawie:
@CrazyxDriver: Dzięki, sprawdzę kiedyś przy okazji, chociaż w obecnej porze roku przy takich bagnistych terenach to tam pewnie jest czarno od komarów i much końskich :D
Obecnie zapoznaje się z Puszczą i zmierzam do ustalenia trasy na 100 km, mam już ok. 60 km, na tyle też mi kondycja pozwala.
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: kiedyś leciałem z Krakowa Płaszowa (mieszkam), Brzegi, Grabie, Niepołomice, Puszczę Niepołomicką, Bochnię, Łapczyca, Moszczenica, Chełm, Targowisko (u brata się zatrzymałem na noc). Wyszło coś do 70 km. Z Targowiska do Krakowa z powrotem wyjdzie ze 100 km. Muszę kiedyś spróbować całość przejechać.
Puszcza Niepołomicka jest super, dziś poznawałem nowe szlaki, omijając strumyk drewnianym mostkiem za bardzo się rozpędziłem i prawie "poszedłem w krzaki", później prawie wyglebowałem na piasku, wcześniej wjechałem do lekkiego bagna, wyjątkowo wiał mocny wiatr, pogryzły mnie gzy i komary co akurat jest plusem bo nie dało się robić dłuższych przerw.
Jednak wycieczkę uważam za bardzo udaną, przejechałem rowerem MTB 60 km w nie całe 3 godziny (2:59), nie licząc 12 minut przerw.
#rowerowyrownik #rower #mtb #krakow
Skrypt | Statystyki
źródło: 123
Pobierz@CrazyxDriver:
Jesteś w stanie podesłać tę trasę?
Przyjmuję Strave, komoot, garmin connect :D
Może być screen z odpowiednim przybliżeniu to
Najgorsze jest między punktem 2, a 3. Od punktu 3 do końca tej trasy wyznaczonej jedź tylko drogą. Tam są głębokie bagna, cholera wie jak głębokie.
źródło: obraz
Pobierzźródło: IMG_20230428_231746
Pobierzźródło: IMG_20230428_231622
Pobierzźródło: IMG_20230428_222221
Pobierzźródło: IMG_20230428_231643
Pobierz@CrazyxDriver:
Dzięki, sprawdzę kiedyś przy okazji, chociaż w obecnej porze roku przy takich bagnistych terenach to tam pewnie jest czarno od komarów i much końskich :D
Obecnie zapoznaje się z Puszczą i zmierzam do ustalenia trasy na 100 km, mam już ok. 60 km, na tyle też mi kondycja pozwala.