Wpis z mikrobloga

xD

– W karcie dań jest wyraźnie napisane, że u mnie rolkę hosomaki klient dostaje w dziesięciu kawałkach. Nagle zobaczyłem w opiniach o swoim sushi w internecie tylko jedną "gwiazdkę", którą autor negatywnego wpisu uzasadnił tym, że dostał hosomaki w ośmiu kawałkach, a nie w dziesięciu. Wagowo tyle samo, ale klient miał przekonanie o oszustwie – wspomina mój sąsiad.

"Winny" okazał się właśnie 20-latek ze Słupska. Pokroił hosomaki wbrew instrukcjom szefa, bo tak wydawało mu się ładniej i "grubiej".

– Klient dał się przekonać do usunięcia negatywnej opinii bonem prezentowym na sushi na 200 zł – opowiada Bukowiecki. – Zadzwoniłem do 20-latka i mówię mu, że odciągnę te dwie stówy z jego pensji. A ten z pretensjami: "super, trzeba było dać mu bon na 300!". Ja na to spokojnie: "Nie tak się rozmawia z szefem. Trzeba było mi powiedzieć »szefie, bardzo cię przepraszam, proszę, nie odciągaj mi aż tylu pieniędzy od pensji, przyniosę ci butelkę w-----y, napijemy się razem i zapomnimy o sprawie«".

https://wiadomosci.onet.pl/lodz/szefowie-branzy-gastro-o-mlodych-maja-trudnosci-w-mysleniu/p0gmqqv

#lodz #gastronomia
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 54
@epll: ta historia brzmi jakby nigdy się nie wydarzyła, a była tylko projekcją kogoś, kto przez chwilę chciał poczuć się ważnym.
  • Odpowiedz
@epll: Japonia piękny i ciekawy kraj, ale nie-Japończycy jarający się nim przesadzają z fiksacją na jego punkcie - kto normalny miałby j-----e w ilu kawałkach dostał żarcie?!
  • Odpowiedz
@Dominias: Tu nie chodzi o Japonię, tylko klient zapłacił za 10 kawałków, a dostał 8. Wagi w oczach nie ma, więc słusznie założył, że dostał za mało. Jak w Maku dostaniesz 1 nuggetsa za mało to efekt taki sam.
  • Odpowiedz
"A po drugie, jeśli mój sąsiad jednak decyduje się na rozmowę rekrutacyjną z kimś "z ulicy", na początku przeprowadza pewien test.

– Mówię takiemu, że jeśli mnie okradnie jako swojego szefa, najpierw powybijam mu wszystkie zęby, a dopiero potem pójdę ze sprawą tej kradzieży na policję – deklaruje Bukowiecki. – I wiesz, że 80 proc. testowanych w ten sposób facetów ma problem z moją deklaracją? Po niej już nie starają się o
  • Odpowiedz
@epll: w sumie dwóch debili się spotkało. A nawet trzech jak gość się kłócił że mu pokroili na 8 a nie 10 kawałków, co on ma 3 lata i nie kuma jeszcze objętości?

Szef to absolutny Janusz ale jak masz w robocie pokrój na 10 to jesteś jakiś p------y że kroisz na 8? Przerabane z takimi madralami pracować co on będzie robił po swojemu choć k---a ma jasno powiedziane że
  • Odpowiedz
@epll: gastro to patola od dawna. Natomiast ze swojego doświadczenia wiem, że jak jest tego typu tekst to już się w takiej knajpie więcej nie pojawiasz
  • Odpowiedz
@epll to niech teraz ten ziomek sam wystawi opinię z jedną gwiazdką to szef sam mu odda 200 PLN za skasowanie komentarza i wyjdzie na zero ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz