Wpis z mikrobloga

@wiciuWw46_xD: A kto powiedział że nie obiecują? Te ich członkostwo to w ogóle raczej patykiem po wodzie pisane nawet gdyby byli ogarniętym krajem. NATO po prostu nie może się rozszerzać w nieskończoność. W pewnym momencie straci przez to swój sens bo będzie tak rozwodnione i wewnętrznie skonfliktowane. Wg mnie NATO wraz z nowymi Szwecją i Finlandią jest w swoim idealnym rozmiarze
  • Odpowiedz
@wiciuWw46_xD: nie wiemy jakie były zakulisowe rozmowy. Wątpię, że klepali Ukrainę po plecach i obiecywali wstąpienie do NATO. Chociaż publiczne wypowiedzi na ten temat na pewno zrobiły zamieszanie w ukraińskim społeczeństwie i zrobiły dużo, z jednej strony potrzebnej z drugiej nie, nadziei.
Wstąpienie do UE to max jaki Ukraina dostanie. O NATO nie ma mowy. Będzie to jeden z fundamentów rosyjskich w kwestii rozmów pokojowych.
  • Odpowiedz
uważam jedynie iż Anglosasi wpuścili Ukraine w maliny z tym Nato

@wiciuWw46_xD: No niby tak ale z drugiej strony ja uważam że nikt nie może cie wpuścić w maliny. Co najwyżej sam możesz się dać oszukać przez naiwność albo niewiedzę. Takie mam podejście do życia a ja każdy aspekt życia społecznego przekładam w szerszym aspekcie na państwa i ich relacje. Nawet Stalin powiedział polskim politykom w 1944r. przed albo w
  • Odpowiedz