Wpis z mikrobloga

Jesteście jednomyjcami czy polimyjcami? Ja biorę prysznic zarówno rano jak i wieczorem, a moja dziewczyna tylko wieczorem. Wydaje mi się to dziwne, tak iść do pracy po całej nocy pocenia się i chrapania.

#niebieskiepaski #rozowepaski #higiena #zycie

Jak często bierzecie prysznic/kąpiel?

• Rzadziej niż raz dziennie 18.8% (27)
  • Raz dziennie (rano) 18.8% (27)
  • Raz dziennie (wieczorem) 38.9% (56)
  • Więcej niż raz dziennie 23.6% (34)

Oddanych głosów: 144

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lutecki: Wy się serio aż tak pocicie, że potrzebujecie dwóch prysznicy dziennie? Rozumiem, prysznic po treningu czy bieganiu, ale jak ja przychodzę z pracy to nawet nie jestem spocony, mógłbym spokojnie ubrać tę samą koszulkę na drugi dzień, chociaż oczywiście tego nie robię ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 5
@Glikol_Propylenowy: Tu nie chodzi o pocenie się. Ja po całym dniu i spędzeniu pól godziny w komunikacji miejskiej czuję się brudny i nie wyobrażam sobie jak można się nie umyć wieczorem. Z kolei rano, prysznic po całej nocy snu jest również odświeżający.
  • Odpowiedz
@lutecki: No to albo jakaś minimalna nerwica natręctw, albo faktycznie trochę się pocisz, co w sumie nie jest niczym złym, innego rozwiązania tutaj nie widzę. Jeśli czuję się brudny, to faktycznie muszę mieć ku temu powód, nie ma nic pomiędzy.
  • Odpowiedz
@lutecki:

Biorę prysznic gdy czuje się nieswierzo ale zawsze minimum raz dziennie ok 20 a spać idę po 22. Wowczas tez bloker na noc i obowiazkowo podcieranie sie na mokro starajac sie wyprozniac sie przed prysznicem. Rano Mycie włosów, twarzy nad umywalka. Latem w czasie upalow 2, 3 razy dziennie. No i tez jestem starym kawalerem przegrywam. Nie wyobrażam sobie "zmęczyć" się kilkukrotnie w nocy i nie wziąć rano prysznica.
  • Odpowiedz
@lutecki Myje się raz dziennie, jak się spocę to częściej. Twarz min. trzy razy dziennie, a ręce przy każdej wizycie w toalecie. Ale to nie powód żebyś zadawał pytanie swoim kolegom na wypoku. Serio nie każdy musi myć po każdym wejściu do mieszkania jak Ty xD
  • Odpowiedz