Aktywne Wpisy

wykop +33
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
blinkarA +10
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

Z dwa razy w tyg. dodaje jakieś nowe foty czy filmiki, lub cos usuwam, wiadomo ile teraz tego wszystkiego człowiek ma nawet w głupim smartfonie i ile takie filmiki czy foty potrafią ważyć.
i tak się zastanawiam, ile takie dyski mogą wytrzymać, czy przy dobrym obchodzeniu się z dyskiem i przy odrobinie szczęścia takie dyski moga działać z 5-7 lat?
i czy jest jakaś opcja, żeby nagle coś w nich nie "yebło" i żeby jakoś wcześniej uchronić swoje dane?
Często sprawdzam stan dysków programem: CristlDisk info.
Ktoś ma dyski zew. które chodzą ponad 5-7 lat?
gdybym miał dużo kasy na takie poboczne rzeczy, to kupiłbym NAS'a i trzy dyski 6TB, ale to bardzo duże koszta. Choć być może kiedyś się na taką zabawkę skuszę.
@freddd: Moje HDDeki mają nabite po 110000-120000 godzin, to jest 12-13 lat ciagłej pracy.
źródło: Zrzut ekranu 2024-06-22 150607
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2024-06-22 150904
Pobierz