Aktywne Wpisy

zlimer +228
Nigdy nie miałem potrzeby, żeby wrzucać tutaj zdjęcia mojego kota. Jednak chłop 30 lvl a ryczy jak p------y
Wczoraj zdecydowałem się na uśpienie mojej 17-letniej Lary. Była ze mną, odkąd skończyłem 13 lat, była dzikim kotem z ulicy, nie oswojonym. Była ze mną na każdym moim zakręcie życiowym a trochę ich już było. Mimo, że ich nie rozumiała to jej mruczenia na moich kolanach zawsze dawało mi chociaż trochę ukojenia. Niby to tylko
Wczoraj zdecydowałem się na uśpienie mojej 17-letniej Lary. Była ze mną, odkąd skończyłem 13 lat, była dzikim kotem z ulicy, nie oswojonym. Była ze mną na każdym moim zakręcie życiowym a trochę ich już było. Mimo, że ich nie rozumiała to jej mruczenia na moich kolanach zawsze dawało mi chociaż trochę ukojenia. Niby to tylko
źródło: IMG_20221101_205433
Pobierz
annlupin +70
źródło: podsumowanie-2025
Pobierz

Ile netto na FV widzi przeciętny adwokat karnista pracujący u kogoś w #warszawa albo innym dużym mieście? Ostatnio rozmawiałem z kolegą adwokatem po 30-tce i byłem zaskoczony jak niska była stawka (niecałe 10k na FV), a jego kolega co ma kilka lat wiecej expa 13k na miesiąc na FV??? To są normalne stawki czy kolega jest w jakimś januszpolu prawniczym? Tylko pytanie o ludzi co pracują u kogoś, bo domyślam się, że z własną kancelarią sky is the limit.
#prawo #pracbaza #zarobki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Średnia krajowa max dla takich.
Patrząc po moim mieście (nie Warszawa) to są to normalne stawki. Z moich obserwacji 13k na fakturze dla adwokata karnisty zatrudnionego u kogoś (albo adwokata ogólnego) to już stawka z tych wyższych. Nie przesadzałbym z tym „sky is the limit” na własnej działalności. To nie jest działalność skalowalna, tutaj ogranicza Cię ilość czasu jaką możesz poświęcić w ciągu doby na zajmowanie się klientami a wszystkiego zrzucić na pracowników się nie
@Deryl: na tym polega przekręt, nie mogę wziąć kolegi żeby mnie bronił tylko muszę płacić jakiemuś cwaniakowi, który przetłumaczy prawo z polskiego na nasze.
Usługi prawne to jest jeden wielki scam, który nic nie wnosi do gospodarki, jedynie przeżera zasoby, czas i pieniądze. Niewiele wyżej w rankingu użyteczności nad gender studies.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Walczysz z jakimś problemem, który nie istnieje.
Rynek doradztwa prawnego jest w całości zderegulowany (poza doradztwem podatkowym). Także ten Twój mityczny kolega może Ci doradzać w każdej sprawie, nawet jak ma wykształcenie podstawowe.
Ten „przekręt” jest w każdym cywilizowanym kraju, bo nie znam europejskiego systemu prawnego w którym można wziąć kolegę na obrońcę, który nie jest adwokatem. Natomiast, w postępowaniu cywilnym masz to zliberalizowane tak, że w zasadzie każdy może
───────────────────