Jak powiedzieć rodzicom o tym, że chciałbym zapisać się na terapię? Mimo, że mam 23 lata to mieszkam z nimi i muszę się spowiadać z tego gdzie idę, po co, kiedy wrócę. A jak powiem to potem się śmieją ze mnie (nie, nie żartuję. Ostatnio ojciec mnie wyśmiał jak powiedziałem, że idę się zapisać na kurs tańca).
@Koobik: matka zawsze wszystko ojcu opowiada. Mówiłem jej że tego nie lubię ale ona dalej tak robi @zimowyporanek ojciec to dusigrosz. Gdyby nie matka to jadłby suchy chleb i wodę "bo trzeba oszczędzać"
@_lorem_ipsum_: Po prostu mówisz, że idziesz na terapie i tyle. Wiem że to trudne bo miałem tak samo z moimi. Mając lat 19 i studia oraz pracę musiałem się spowiadać gdzie idę i nie wolno mi było wracać po 20. Trzeba zacząć przełamywać ten schemat i jeśli czujesz że potrzeba ci terapia to na nią idź. Nie przejmuj się rodzicami, nie przejmuj się tym co powiedzą, nie daj się na
Mimo, że mam 23 lata to mieszkam z nimi i muszę się spowiadać z tego gdzie idę, po co, kiedy wrócę. A jak powiem to potem się śmieją ze mnie (nie, nie żartuję. Ostatnio ojciec mnie wyśmiał jak powiedziałem, że idę się zapisać na kurs tańca).
#rodzice #psychologia #pytanie
@_lorem_ipsum_: dodaj do tego że to pomoże ci się wyprowadzić na swoje. Matka sie ucieszy a ojciec jeszcze ci kasy dołoży na lepszego terapeutę
...kłamanie jest umiejętnością, którą zaczynają się uczyć już 2-3 letnie dzieci a w pełni opanowują ją w wieku 10-12 lat.
@zimowyporanek ojciec to dusigrosz. Gdyby nie matka to jadłby suchy chleb i wodę "bo trzeba oszczędzać"
Trzeba zacząć przełamywać ten schemat i jeśli czujesz że potrzeba ci terapia to na nią idź.
Nie przejmuj się rodzicami, nie przejmuj się tym co powiedzą, nie daj się na