Aktywne Wpisy

#mecz mam 26 lat. Dopiero się skapnąłem że to jest Zagłębie Lubin, a nie Zagłębie LubLin xdddd

#primemma walka moich ex czyli Piotra z Przemkiem prawdopodobnie się niebawem odbędzie.
Trochę to smutne jednak.
Trochę to smutne jednak.
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Pracuję jako analityk danych głównie Excel i SQL. W firmie nie mam raczej możliwości rozwijać się w kierunku data engineeringu (raczej bardziej mógłbym w stronę data science), a bardzo chciałbym w kierunku DE iść. Czy ucząc się sam plus kończąc studia podyplomowe Big data (na studiach stack typowo pod data engineering) jest szansa znaleźć pracę jako data engineer? Oczywiście szansa na pewno jest, ale jak realna i jak to widzicie? Poza ewentualną podyplomowką nie mam wykształcenia technicznego i doswiadczenia programistycznego. Zapał do nauki mam bardzo duży, ale nie chcę potem pracy szukać rok, może lepiej już pójść na podyplomowe Data science i rozwijać się wewnętrznie w obecnej firmie? Wszystkie rady cenne, także zapraszam do komentowania :)
#programowanie #bigdata #datascience #korposwiat #programista15k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Cert Ci pracy nie da, ale przygotowanie ułoży Ci w głowie co i jak.
Materiały do przygotowania zajdziesz za free na Microsoft Learn.
DE i BDE to są dwie nie całkiem rozłączne, ale jednak odrębne dziedziny. Tzn. każdy gość od big data jest inżynierem danych, ale nie każdy inżynier danych zajmuje się big data. W "klasycznym" DE problemy są z grubsza podobne co w tradycyjnych systemach przetwarzania danych, sprzed epoki cloudu.
Natomiast Big Data to jest trochę inny zestaw problemów. Tutaj większy