Wpis z mikrobloga

i czekanie aż ktoś krzywo spojrzy, więc będzie można mu z czystym sumieniem w--------ć.

@HansLanda88: no właśnie... bo taki patus nie bierze pod uwagę tego, że to on się non-stop krzywo na innych patrzy... - jest to zgodne z zasadą, jak ktoś kogoś chce uderzyć, to kij znajdzie.
  • Odpowiedz
@ohlalala No właśnie nie w tym samym tonie. On sobie z ciebie robi podśmiechujki i trolluje a ty to bierzesz do siebie i się oburzasz. Jeśli sama tego nie widzisz to nie mogę ci pomóc, ale jak całe życie będzie ci się wydawać że ktoś cię atakuje i będziesz się tym przejmować to będziesz ciągle sfrustrowana zamiast w takich sytuacjach odbić jakąś zabawną ripostą albo chociaż nie pokazywać że cię to
  • Odpowiedz
a po co ten wysryw z siebie wyrzuciłeś? Co miał ci na to odpisać niby?

@Bover: że go przeprasza i mu zrobi przelew. później pójdą na p--o i on mu zaproponuje trenowanie mma, po czym opowi zakola znikną pod bujną czupryną, zrobi mu się kaloryfer na brzuchu a laski, które go nie chciały dawniej znać same przyjadą do jego piwnicy na randkę.
  • Odpowiedz
to jest bardzo powszechny sposób manipulacji, kiedy ktoś rani drugą osobę, a jak ta reaguje, to się temu umniejsza przez właśnie takie zarzucanie braku dystansu, kij w du$#ie itd... Sama często się z tym spotykam, ostatnio usłyszałam określenie "królowa dramatu" od typa z pracy.

@o.....a: Dokładnie!!! Szkoda, że usunęłaś konto, jest tak jak napisałaś! Nigdy nie widziałem nikogo, kto by to napisał na necie. Masz 100% racji.
  • Odpowiedz
Najczęściej jest tak, że jesteś gnębiony, bo sobie na to pozwoliłeś. Nie wybrałeś tego, żeby nie być gnębionym. Często wystarczy się postawić patusom żeby zrozumieli, że tutaj nie warto gnębić, bo gość się stawia, więc zero zabawy.

A odpowiedź tragedia, typowy patus. Tak jak pisali Ci wcześniej, że będzie miał bekę ze znajomymi z Twojej wiadomości ciesząc się z Twojego bólu

@ZanZani: Ale przecież nie każdy jest wystarczająco silny, aby
  • Odpowiedz
dla mnie jako tako też ofiary s----------a społecznego silny może więcej. Takie chowanie urazy jest bez sensu, z perspektywy przeżytych lat i zdobytych umiejętności to ja się teraz z nich śmieje :) Jak coś potrzebują to pomagam wszystkim tylko nie tym jednostkom

@Przemek755: Problem w tym, że ofiara nie wybiera sama z siebie, że będzie sobie pielęgnować urazę do tych osób. Czasem ona wchodzi w ciało i wyjść nie chce.
  • Odpowiedz
Ja nie mówiłam, że mnie w pracy ktokolwiek gnębi, tylko, że usłyszałam takie słowa. Jeśli nazywasz to gnębieniem to zastanawiam się, czy ty jednak nie piszesz o sobie, że wierzgasz z płaczem kiedy usłyszysz coś niemiłego. I masz taki ogromny dystans do tego, co piszą obcy ludzie w internecie, że aż rozkładasz moją wypowiedź na części, żeby przypadkiem jakieś zdanie nie zostało pominięte, wszędzie dodając "xD" żeby nikt nie miał wątpliwości jak
  • Odpowiedz
"przepraszam, nie wiem czemu to robiłem, byłem młody i głupi, przepraszam, że sprawiłem ci przykrość po prostu nie umiem tego wytłumaczyć i tak naprawdę nie istnieje żaden powód który mógłby usprawiedliwić moje zachowanie. Jeszcze raz przepraszam."
Czy to dla patusa tak ciężko choć na chwilę poczuć się w roli ofiary.
  • Odpowiedz
@Merck_1ae7: takie terapeutyczne listy się pisze na kartce żeby poczuć ulgę a potem się spala. Wiesz dlaczego? Bo twoje wyznania mają dać ci ulgę, i dlatego że nie jesteś w stanie zmienić innych ludzi.
  • Odpowiedz
@Merck_1ae7: Mirku, a czego się spodziewałeś? Że będzie się kajał? Że wyrzuty sumienia będzie miał? Przecież takie zwierzęta nie mają ani sumienia ani nie są zdolne do autorefleksji xD Ty to pamiętasz i to jest dla Ciebie na przykład trauma, a dla niego to był wtorek. Pewnie nawet Ciebie nie kojarzy i nie wie kim jesteś. Takie są smutne realia. Ma Cię w dupie i się nie przejmował, nie przejmuje
  • Odpowiedz
@Merck_1ae7 brakowało tylko “weź nie p-----l”, ludzie naprawdę nie mają problemów psychicznych, żyją se w spokoju bo mózg produkuje odpowiednie ilości związków chemicznych i nie mają przymusu myślenia głębszego, tak samo jak osoby ładne które nigdy nie musiały się zastanowić nad wyglądem bo od zawsze w lustrze, na zdjęciach nie mieli odczucia nielubienia swojego wyglądu i zawsze mieli atencję. Zrobiłeś to dla siebie żeby temat zamknąć i p-----l typa.
  • Odpowiedz
Tacy ludzie nie mają w sobie empatii dla swoich ofiar, nie siadzie mu to na sumieniu, dlatego pisanie mu tego nie ma większego sensu. Szkolni prześladowcy to często potencjalni socjopaci.
  • Odpowiedz