Wpis z mikrobloga

@Songo-KU @Diamond-kun : Dużo rzeczy lubię dokumentować zdjęciami ale nie mam insta i fb i tego nie rozprzestrzeniam. Traktuje to jako cieszenie się z chwili i życie teraźniejszością. Jak np spacery z psem prawie dzień w dzień, zdjęcia jedzenia, zdjęcia pogody, podróże małe i duże, wiele innych. Zapamiętywanie chwil. Czy trzeba coś osiągnąć? Bullshit.
  • Odpowiedz
@zgubiles_sie_jelonku: pytałem trochę retorycznie. Jeśli idziemy tym tropem, to przez ostatnie 30 lat rozwój Polski był wyższy niż przez poprzednie 30 lat. Nie mam przed sobą statystyk, ale podejrzewam że więcej się buduje w tym pokoleniu. Polska wprowadzona do UE.

Głupie jest pisanie w tym kontekście "tak mało osiągnęli"
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: Do UE i NATO wprowadzało Polskę pokolenie polityków, którzy mają dzisiaj po 60-70 lat albo już nie żyją. Gospodarkę to w Polsce budują głównie zagraniczne firmy, a te rodzime to głównie proste, nieinnowacyjne usługi. Demografia wśród młodych leży na łopatkach, bo wolą mieć psiecko i podróżować, bawić się do 40. Sorki, ale najmłodsze pokolenie są raczej konsumentami ciężkiej pracy swoich rodziców i dziadków, bez których w Polsce dalej byłby
  • Odpowiedz
@zgubiles_sie_jelonku: jeżeli już idziemy tym tropem, to najmłodsze pokolenie ma 20-30 lat. Trudno byłoby oczekiwać, że w tym wieku będą mieć tak rozumiane osiągnięcia i że w zastanych okolicznościach zrobią coś na miarę odbudowy kraju po wojnie lub elektryfikacja kraju. Wniosek - mem jak to mem - bez sensu ¯\(ツ)/¯

swoich rodziców i dziadków, bez których w Polsce dalej byłby może komunizm,

@zgubiles_sie_jelonku: jak słucham czasami podcastów historycznych,
  • Odpowiedz