Wpis z mikrobloga

Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują koniecznie klocków? Przecież klocki to zabawa dla dzieci maks do 5 roku życia, a w przypadkach skrajnych może i do 6. Jak słyszę, że dorosły chłop właśnie wydał kilka set złotych, a nawet i po kilka tysięcy niektórzy za kawałek pierdzielonego plastiku z wypustkami, to mam giga bekę z niego i traktuję go trochę jak taki większe dziecko.
#logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski
Defined - Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują...

źródło: 860

Pobierz
  • 363
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Defined: Jak te lego często pokrywają się z innymi pasjami/hobby/zainteresowaniami. Chociażby samochodami, filmami. W ogóle fakt, że ograniczasz hobby ludzi do samego lego jest śmieszny.
  • Odpowiedz
@Defined: te zestawy się składa czasem po kilkanaście godzin. Mam 32 lata i dziecko. Zamówiłem właśnie sobie wieże Barad-Dur za 2k z lego. Pozdro i z fartem. Lepiej składać klocki niż walić browara po pracy, czy marnować czas przed netflixem. Zachcianki i sposób spędzania wolnego czasu zależą tylko od grubości portfela i to pewnie Cię denerwuje, że koleś jest sobie w stanie za kawałek plastiku zapłacić 1k zł.
  • Odpowiedz
@Defined dla mnie red flag jak facet ma te figurki poukładane na półkach razem ze smokami i jakimiś pokemonami albo postaciami z gier. Jedyne modele jakie akceptuje to jakieś oldtimer autka. A tu typ sobie kupi gwiazde śmierci ze starłors i wali do niej konia xd co gdybym powyjmowała swoje lalki barbie i domki, na bank każdy pomyślałby, że jestem dziecinna i p----------a.
  • Odpowiedz
@Defined ja sie jaralem lego jak bylem dzieckiem, ukladalem sterty klockow i dawalo mi to radosc. Po latach stwiedzilem - odwiedze to miejsce w glowie, moze znow poczuje te radosc i beztroske? No i nie poczulem i zupelnie mnie teraz lego nie kreci. Jak ktos ma z tego radosc i odskoczkie od roboty to super. Mi zostaly gry i szybkie samochody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A co według ciebie powinien kupować dorosły 'chłop'?

@Demoliton_hammer: coś z czego "właściciel plantacji" (kobieta) też będzie miała pożytek np. dobre pasje dla chłopa dorosłego to:

- interesuje się autami, najlepiej sportowe albo klasyki (dupkę przewiezie i fotkę na insta się zrobi)
- remonty i wykończenie mieszkań (zrobi na błysk i będzie można się
  • Odpowiedz
@Defined za dzieciaka nie było na to kasy. Teraz po prostu mnie stać i mam z tego dobrą zabawę. A dodatkowo jest już bombelek to zabawa podwójnie bo młody też się przy tym bawi.
  • Odpowiedz