Wpis z mikrobloga

Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują koniecznie klocków? Przecież klocki to zabawa dla dzieci maks do 5 roku życia, a w przypadkach skrajnych może i do 6. Jak słyszę, że dorosły chłop właśnie wydał kilka set złotych, a nawet i po kilka tysięcy niektórzy za kawałek pierdzielonego plastiku z wypustkami, to mam giga bekę z niego i traktuję go trochę jak taki większe dziecko.
#logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski
Defined - Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują...

źródło: 860

Pobierz
  • 363
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Defined: Ja kupiłem z rok temu taki picrel za chyba 130zł. W sumie zabawa trwała 1 dzień jak go budowałem i od tego czasu leży za szybką, żeby się nie kurzył i o nim zapomniałem xD

Teraz jak gdzieś widzę fajnie wyglądające Lego to po prostu oglądam na YT jak ktoś opowiada o tym zestawie i pokazuje z każdej strony i to mi wystarcza, bo nie widzę sensu zagracać sobie
Tommy__ - @Defined: Ja kupiłem z rok temu taki picrel za chyba 130zł. W sumie zabawa ...

źródło: 42151

Pobierz
  • Odpowiedz
Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują koniecznie klocków?

@Defined: No tak, bo DOROSŁEMU nie przystoi bawić się klockami (nawet jakimiś Techniksami stworzonymi dla nich). Tak samo jak nie przystoi grać w gry, sklejać modeli czy puzzli.

Dorosły chłop powinien pracować, zajmować się domem a jedyną rozrywką mogą być pracę w ogrodzie lub oglądanie meczu w TV.
  • Odpowiedz
  • 1
@Defined jeśli sam nie dostrzegasz różnicy pomiędzy klockami które wkleiłeś, a zestawami Lego które stanowią same w sobie gratkę dla fana np. Gwiezdnych wojen (model X-Winga np.), kosmosu (ISS, SLS Artemis, Saturn V, wahadłowiec Discovery), motoryzacji (Bugatti Chiron, Lambo Sian, Porsche, bolid McLaren i wiele innych) to nie za bardzo jest o czym rozmawiać ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Jak słyszę, że dorosły chłop właśnie wydał kilka set złotych, a nawet i po kilka tysięcy niektórzy za kawałek pierdzielonego plastiku z wypustkami, to mam giga bekę z niego i traktuję go trochę jak taki większe dziecko.

@Defined: rozumiem, że farbki do malowania sobie ryja za kilka... dziesiąt lub set złotych za jedną farbkę to o wiele dojrzalszy zakup xD
Brzydka_Prawda - >Jak słyszę, że dorosły chłop właśnie wydał kilka set złotych, a naw...

źródło: DUZY-KUFEREK-NA-KOSMETYKI-MAKIJAZ-PALETA-CIENI

Pobierz
  • Odpowiedz
Brawo, właśnie wydałeś 1000 zł, aby trenować mózg, ale i tak nie zrobiłeś tego w sposób tak efektywny, gdybyś wydał 5 zł na krzyżówki, albo zagrał w szachy.

@Defined:

To dlaczego takich basic klocków dorośli sobie nie kupują, ale kupują już takie
  • Odpowiedz
@Defined: chłop zamiast majsterkować w garażu to układa klocki dla dzieci

co w tym dziwnego? Rozrywka bardzo dobra, rozwijająca kreatywność, zdolności manualne i umiejętność korzystania z dokumentacji. Jak będziesz kiedyś miała stertę mebli do złożenia to jeszcze zamarzysz o takim chłopie

@Strigiformesman: xd klocki to układają 5 letnie dzieci. Taki sojak od Lego pewnie by się męczył z meblami bo nie byłby w stanie wbić kołka albo męczył
  • Odpowiedz
  • 0
@ATAT-2:

łowię autorską metodą na chrabąszcza, głównie jazie. Do tego potrzebujesz kawałek żyłki, haczyk, najtańszą wędkę i kołowrotek no i chrabąszcza. Nie dorabiam ideologii do moich wędek.
  • Odpowiedz
pewnie by się męczył z meblami bo nie byłby w stanie wbić kołka albo męczył by się ze zmianą kierunku wkrętarki (googlowałby xd).

@Quzin: a nawet jeśli to co z tego?
  • Odpowiedz
@Defined: Twoje niezrozumienie sytuacji może wynikać z tego, że zdecydowana większość kobiet nie ma zainteresowań czy pasji.
Facet jak znajdzie sobie na coś zajawkę, to się tym cieszy, wkłada w to swoją energię. Lego można porównać do szukania skarbu, podążasz za mapą, aż wszystko układa się w całość. Krok po kroku, z niczego powstaje coś dużego.
A kobiety klasyk, dobry film, dobra książka i podróże małe i duże (sąsiedni powiat,
  • Odpowiedz