Wpis z mikrobloga

@Kreation: @Errad coś tu czuć ścieme, zbudowałeś mnóstwo masy mięśniowej w 5 msc, zakładając że miesięcznie jesteś w stanie zbudować maxymalnie przy byciu koniem genetycznym treningowym i dobra dietą około 1kg masy mięśniowej, to niby daje 5kg mięśnia a to jest masakryczna ilość, ściemniasz na max
  • Odpowiedz
@pp93:

Mam świadomość, że w necie nie można brać na serio sylwetek, bo jest jak piszesz. Światło, pompka, kadr itp robi swoje

Czyli masz świadomośc że ta sylwetka z foty jest spokojnie do osiągnięcia po <roku ćwiczeń.
Na żywo po tym typie ledeo by było widać że ćwiczy xD jak on ma w łapie z 36 cm i płaską klatę
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: Generalnie mam świadomość, ze jest tak jak piszesz, ale moim zdaniem szkodliwe jest takie generalizowanie, bo potem wiele osób odpada z siłowni po pół roku nie widząc oczekiwanych rezultatów.
Można się wysuszyć na wiór, nabić węglami i zrobić dobrą sesję, żeby wyglądać na 10 kg większego, ale nie w tym rzecz i większość początkujących osób nie będzie miało świadomości do czego się porównuje.
  • Odpowiedz
@pp93:

Można się wysuszyć na wiór, nabić węglami i zrobić dobrą sesję, żeby wyglądać na 10 kg większego, ale nie w tym rzecz i większość początkujących osób nie będzie miało świadomości do czego się porównuje.

No to właśnie trzdba edukowac i uswiadamiać ludzi, że to tak wygląda. Że te sesje to oszustwa i każdy może sobie zrobić taką po roku ćwiczeń, opaleniu i z zejściem do niskiego bf
  • Odpowiedz
@Errad: Na pewno nie od zera

@Kam_sekwaw: Zależy od poziomu zaawansowania/otłuszczenia. Jakby ktoś się za to wziął kto ma dobrą podstawę, BF taki 20 pare procent, wiedzę na temat ćwiczeń/diety i potrafiłby cisnąć od początku do końca to dałbym rok. Dwa/trzy jak nie ma podstaw i musi wyrobić sobie nawyki.
  • Odpowiedz
@Kam_sekwaw: Zawsze mnie to bawi w odpowiedziach na takie pytania.

"No taka sylwetka to 2-3 lata ćwiczeń"
Potem idziesz na siłownię i taka sylwetkę ma 1/100 osób, które 2-3 lata ćwiczą ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@DywanTv: Panie Dywan, żeby nie było, wziąłem pod uwagę przystosowanie do diety, naukę ćwiczeń i wyrobienie silnej woli. 3 lata bez ściem, przerw, kontuzji z dobrą dietą i tym progressive overload (c--j wie jak to po polsku będzie), ja wierzę, że da radę.
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: Wszystko zależy od jakiego poziomu zaczynamy. Mam kolegę który kiedyś ćwiczył kalistenikę, teraz nic nie ćwiczy i je tyle by utrzymać wagę, ma trochę masy mieśniowej i niski bf cały czas, jakby poświęcił rok to taka sylwetka jest osiągalna. Znowu jak weźmiemy chudotłustą osobę z małą masą mieśniową to rok będzie za mało. Drugi aspekt jaki trzeba wziąć to to czy będzie współpraca z trenerem czy nie, osoba która
  • Odpowiedz
@AnonimoweLwiatko: Problem w tym, że realnie jak się tym nie zajmujesz, to prawie nie da się wszystkiego dopinać. Tu urodziny, tu baba wyciągnie na jakieś żarcie, to jedna impreza i zamiast sylwetkowego progresu masz stagnację
  • Odpowiedz