Aktywne Wpisy

Lardor +19
13.10 skasowały mi się punkty karne po roku. Jeżdżę praktycznie codziennie i 7 punktów to jednak dużo jeśli się dużo jeździ. Ale cóż dostałem ojcowską lepe w twarz i od tamtego momentu się pilnuje, widzę 70 jadę 70 widzę 50 jadę 50 (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Teraz w głupi sposób nie stracę punktów! #motoryzacja #samochody
Teraz w głupi sposób nie stracę punktów! #motoryzacja #samochody
źródło: temp_file4937939181856257593
Pobierz
_TiniMini_ +1
Mam problem, bo nie wiem co zrobić. Mogę wrócić do byłej z którą się z 5 lat temu rozstałem, ale oboje jesteśmy dojrzalsi i znamy się jak łyse konie, ale to raczej byłby związek z rozsądku, bo ma kupiony dom w Irlandii dobra pracę i tak dalej, a ja ją już tylko lubię i to jedyna osoba której ufam w 100%
Moge kontynuować znajomość z tą małolata z borderline i potężnym daddy
Moge kontynuować znajomość z tą małolata z borderline i potężnym daddy

Próbuję zbudować moduł kernelowy do raspberry i mam poniższy problem. Pomoże ktoś?
make -C /lib/modules/6.6.31+rpt-rpi-2712/build M= modulesmake[1]: Entering directory '/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-rpi-2712'
SYNC include/config/auto.conf.cmd
GEN Makefile
/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-common-rpi/scripts/Makefile.build:41: /usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-common-rpi/scripts/basic/Makefile: No such file or directory
make[4]: *** No rule to make target '/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-common-rpi/scripts/basic/Makefile'. Stop.
make[3]: *** [/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-common-rpi/Makefile:644: scripts_basic] Error 2
/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-common-rpi/Makefile:786: include/config/auto.conf.cmd: No such file or directory
make[2]: *** [/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-common-rpi/Makefile:809: include/config/auto.conf.cmd] Error 2
make[1]: *** [/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-common-rpi/Makefile:246: __sub-make] Error 2
make[1]: Leaving directory '/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-rpi-2712'
make: *** [Makefile:10: all] Error 2
@Babooco: Ale przecież jest napisane jaki jest problem.
sudo apt install linux-headers-generic
sudo apt install linux-headers-6.6.31+rpt-rpi-2712
sudo apt install linux-source
coś jeszcze muszę doinstalować? plik który nie może zostać znaleziony powinien byc w headerach
obj-m += module.o
all:
make -C /lib/modules/$(shell uname -r)/build M=$(PWD)
dpkg-buildpackage -uc -us -b?
Druga sprawa to dawno nie budowałem kernela ale nie musiałem przypadkiem wygenerować configa jakimś cmake czy innym autogenem?
Kiedyś już się bawiłem modułami kernelowymi na rpi4 i po doinstalowaniu headerów moduły się budowały bez problemu.
1. Twoje
$PWDw Makefile'u nie rozwinęło się poprawnie, zwróć uwagę że w logu maszM=(pusto), a powinien być bieżący katalog. Być może pomoże dodanie w Makefile'u czegoś w styluPWD :=$(shell pwd)2. Wygląda jakby katalog
/lib/modules/6.6.31+rpt-rpi-2712/buildnie zawierał źródeł/headerów Linuxa? Z jakiegoś powodu make przekierowuje do/usr/src/linux-headers-6.6.31+rpt-common-rpi(może to po prostu symlink) - sprawdź może ręcznie co