Ostatni raz a-----l piłem w lipcu tamtego roku xD a przez 2 lata wypiłem łącznie 5 piw i 3 drinki, tak trzeba żyć. A moja abstynencja wzięła się z tego, że wychowywałem się w domu w którym żył olkoholik.
@lajsta77: Tak trzeba żyć, ale zauważyłem że od tego momentu, strasznie wkurzają mnie olkoholicy czy nadmierna eksponacja alkoholi w sklepach na półkach, takie zboczenie z tego wyszło.
@Lujdziarski: Panie, na to neofita bezalkoholowy jestem. Na razie pół roku a już widzę pozytywny wpływ tej decyzji. Mnie przekonało stłuszczenie wątroby, które wyszło na usg. Miałem odstawić alko na 3 miesiące ale chyba już do niego nie wrócę. Wczoraj na wycieczce rowerowej dookoła pobliskiego zbiornika wodnego też odczuwałem pogardę dla grillujących olkoholików ;)
@Lujdziarski: Ja też ostatni raz piłem chyba z rok temu. Nie mam co prawda alkoholików i sam z siebie tak postanowiłem, ale za to miałem w rodzinie palaczy i papierosów przez to w życiu nie tknąłem. P-------y wydają się mniej cool, kiedy pali je twoja matka └[⚆ᴥ⚆]┘
@Lujdziarski: ja rzuciłem a-----l, albo doszedłem do momentu że piję raz do roku piwko-dwa po tym jak sam byłem alkoholikiem i spędziłem przez a-----l miesiąc w śpiączce
@Lujdziarski: podziwiam, wiem jak takie doświadczenie odrzuca od alkoholu. ja sam nie jestem abstynentem, ale nie piję bardzo dużo i regularnie. ot raz na jakiś czas. w życiu może raz się upiłem i to dało mi lekcję, żeby więcej nie przesadzać. wkurzają mnie pijacy i ekspozycja alkoholu na każdym kroku. mogliby zakazać handlu alko po 22.
@Lujdziarski: na szczęście od lipca zeszłego roku jest już abstynentem ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
└[⚆ᴥ⚆]┘
@Lujdziarski: jak większości abstynentów w tym kraju traktującym chlanie jak tradycję, a nie narkotyzowanie się (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Lujdziarski: Nie trzeba.
@Lujdziarski: a inne u----i? :>