Aktywne Wpisy
K-S- +194
A wiecie że teraz paczka fajek kosztuje 18zł.
To jak ktoś pali jedną dziennie to w skali miesiąca p----------a 540zł.
Interes życia wydawać 540zł na miesiąc, za to by śmierdzieć i mieć rozwalone płuca.
#oswiadczenie #palenie #paleniejestchujowe
To jak ktoś pali jedną dziennie to w skali miesiąca p----------a 540zł.
Interes życia wydawać 540zł na miesiąc, za to by śmierdzieć i mieć rozwalone płuca.
#oswiadczenie #palenie #paleniejestchujowe
vieniasn +59
kiedyś stało się takie coś że nagle przestałem się jakoś przejmować rzeczami
ubrania można kupić w Lidlu albo Decathlonie bez problemów telefonik można kupić z niezbyt wysokiej półki a wręcz najniższej prawie a to że samochód zaraz będzie mógł szlugi legalnie kupić to nic najwyżej jak się zacznie bardzo psuć to się kupi dacie już nawet konsoli nowej mi się nie chce kupować bo po co mi nowe PlayStation jak mam dwa
ubrania można kupić w Lidlu albo Decathlonie bez problemów telefonik można kupić z niezbyt wysokiej półki a wręcz najniższej prawie a to że samochód zaraz będzie mógł szlugi legalnie kupić to nic najwyżej jak się zacznie bardzo psuć to się kupi dacie już nawet konsoli nowej mi się nie chce kupować bo po co mi nowe PlayStation jak mam dwa
#pracbaza #finanse #ppk
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: nie trzeba co miesiac, mozna co kilka miesiecy :P
Jeśli będziesz trzymał do 60 roku życia to masz dopłatę od państwa i pracodawcy, nie zapłacisz podatku belki od zysków.
Jeśli chcesz to możesz wypłacać co jakiś czas wtedy masz dopłatę od pracodawcy.
Minusem jest to, że PPK inwestuje w fundusze TFI (które są drogie, zarządzający funduszem pobiera jakiś procent tego co masz zgromadzone), w dużej mierze w akcje polskie.
Jednak dopłaty rekompensują te wady.
Możesz albo zostawić to
@szarley matematyka mówi że tak. Najbardziej się opłaca wypłacać co x czasu i samemu sobie tą kwotę inwestować (preferowalnie na IKE/IKZE), bo procentowe opłaty funduszów zarządzających w długim okresie czasu potrafią zjeść spory procent zysku.
@Przegrywek123: Tak, a w czym problem? Zrobią taki myk jak z OFE, powiedzą ze przecież to i tak na emerytury, więc "przeniosą do ZUS" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rządy potrafią zabrać pieniądze z kont bankowych (patrz: Cypr ściągający z kont 10% oszczędności) jeśli im zależy.
- kultowy wygląd z filmów Jamesa Bonda
- tanio można kupić używany egzemplarz
- poddźwiękowa amunicja jak się ogarnie lufę z gwintem pod wielofunkcyjne urządzenie wylotowe.