Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wyszło mi, że mam #hpv ale boje sie z tym pójść do lekarza, moge to jakkolwiek leczyc w domu czy musze sie meczyc?
Na konsultacji na chacie z lekarzem i objawach, nie mam oficjalnego wyniku.
Nie pojde do lekarza stacjonalnie, nie ma opcji.

Sprawdziłem i teoretycznie są leki które mogą pomóc #aldara #zyclara #condyline #warticon i po 2 latach powinno przejść jak dobrze pójdzie
Dostane gdzieś online na #receptomat #erecepta albo cokolwiek recepte na #klykciny bez historii choroby i dzwonienia?
Ewentualnie przejdzie dodanie zdjęcia z internetu?

#s--s #zdrowie #badania #choroby #chorobyweneryczne

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@mirko_anonim nie bierz sam żadnych leków, powaliło cię? Dlaczego nie chcesz iść do lekarza? Wiesz że lekarz codziennie spotyka przeróżne przypadki, twój na nikim nie zrobi wrażenia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chcesz dodawać nieswoje zdjęcie i faszerować się kilka lat lekami być może niepotrzebnie?
Jak wstyd iść normalnie, to wybrać się prywatnie do dermatologa/wenerologa, jak strach przed kobieta, to wybrać faceta, chociaż będzie bardziej pewne jakie to zmiany.
Dla lekarza to coś normalnego i pacjent jak pacjent.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Tym bardziej zachęcam do wspomnianej wcześniej wizyty u dermatologa / wenerologa z laserem i zabiegu. Właśnie niedawno miałem usuwaną zmianę z gardła - najprawdopodobniej brodawczak. Bardzo możliwe że gdybym wcześniej pozbył się w pełni tego ze skóry, wirus by zniknął, a to w gardle by w ogóle nie powstało. Przypominam, tym idzie się zarazić glupim pocałunkiem, mnóstwo osób jest tym zarażonych, a sam fakt zarażenia nie stygmatyzuje czy
  • Odpowiedz