Aktywne Wpisy
tomasztomasz1234 +700
Zobaczcie jak na zamkniętych grupach lekarze organizują lobbing. Rzecznik Izby lek. Kosikowski sam nie do końca wie, co konkretnie ma być sparaliżowane jak zrobi się limit pensji lekarzy, więc prosi o "amunicję" xDD
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
źródło: rzecznik
Pobierz
MrBeast +274
źródło: G4rRjr2XIAAmwcF
Pobierz

przecież normalny lekarz będzie wiedział żeby zapobiec jakby co
z fartem
ale tak jak mówię myślę że lekarz ogarnie to bez jakiegoś twojego kombinowania ale gdyby to powiedz ze ci cierpnie pół twarzy
Nie, to beznadziejne podejście. Ot, rzucanie losowo granatami bo może w pobliżu jest włamywacz xD
@kopytakonia:
@skittlez Podejdź do tego jak człowiek, odczekaj miesiąc i zrób sobie badanie na boreliozę. Jak jesteś narażony to najlepiej powtarzać co roku (A jak jesteś naprawdę narażony to przede wszystkim zapobiegaj ugryzieniom przez impregnację i wizualne kontrole każdego wieczoru. Bolero to tylko jedna z opcji i to wcale nie najgorsza).
racja imo trochę spina zbytnio ale jak ma się srac następne tygodnie to niech se wydmucha zimne
Dmuchanie na zimne to dobre podejście, ale pod warunkiem że dmuchasz powietrzem, a nie kwasem siarkowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co z tego że boreliozy nie dostaniesz, jeśli z takim podejściem w końcu dokumentnie rozwalisz sobie pół organizmu i jeszcze przy okazji wyhodujesz super bakterię?
Ja tak zrobiłem. Tylko ze ELISA wyszla negatywnie. Zawsze mi wychodzila/wychodzi negatywnie(robiona wielokrotnie w obu klasach) tylko WB dawał pozytywny wynik. Żebym wtedy wiedzial co to ELISA i WB... A po roku borelioza z wieloma objawami. Teraz po wielu latach pozostal mi pisk w jednym uchu i slabe kolano(nie zrobie wiecej niz 15km na rowerze).
Także
Anegdoty słabo sprawdzają się w tematach naukowych. Ja robię dokladnie tak jak opisałem od kiedy konował nie rozpoznała rumienia wędrującego (do szpitala zgłosiłem się po dwóch latach bo temat siedział z tyłu głowy...) i bez stosowania antybiotyków jest ok. I obie te historie to trochę jak z tym wujkiem cioci co to przeżył przez brak pasów, ale konsensus naukowy sugeruje jednak konkretne podejście ( ͡° ͜ʖ ͡