Wpis z mikrobloga

• 0
@juda-goldbergstein ciekawe czy blokada skrzyni biegów by coś dała, chyba tysiąc złotych lub parę stów więcej kosztuje.

Współczuję utarty auta, mam nadzieję, że będzie wichura i drzewo ich zmiażdży w ramach karmy
  • Odpowiedz
Za złodziejstwo moim zdaniem powinna być kara przymusowych prac...

@enten Kara więzienia, w którym muszą pracować, żeby się utrzymać (zapłacić za cele, wyżywienie, strażników itp.) i do tego odłożyć tyle, żeby zwrócić wartość ukradzionego przedmiotu, + drugie tyle nawiązki za szkodę dla właściciela, + jeszcze raz 100% jako „podatek od kradzieży”, którym można by zasilić np. służbę zdrowia czy jakiś inny szczytny cel ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
po tym jak to napisałeś to liczyłem na kolejny zrzut jak leżą na glebie w kajdankach, a tu nic ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@enron: miałem podobną akcję na osiedlu. Policja stwierdziła, że c---a może bo ochroniarz przyszedł zanim coś skradziono. Przydatni jak zawsze.
  • Odpowiedz
@Saper86 masakra jak sobie pomyślę, że to moje auto i schodzę nagle na dół bo coś zapomniałem z fury i wpadam na nich, pewnie by mnie skatowali jeszcze w gratisie
  • Odpowiedz
@Saper86: Po takiej akcji obczaiłbym okolicę gdzie są jakieś kamery monitoringu. Tego w budach zawierających lokowanie produktu byłoby łatwo rozpoznać na innych kamerach. :)
  • Odpowiedz
nikt. Mnie 10lat temu stąd ukradli rower po włamaniu do piwnicy. Gość wyjechał na nim z odsłoniętą twarzą, po 1,5mca przyszedł list z policji o umorzeniu i nie wykryciu sprawcy

@Saper86: ja miałem podobna akcje, nagralem jak kradli auto sąsiadce, auto odzyskane po 3-4 dniach w całości. Co ciekawe okradali komorki lokatorskie i wrzucali do kradzionego auta xD
  • Odpowiedz
@fff112: dziewczyna zapomniała schować roweru... jedna noc i z------e światełko. Nienawidzę złodziejstwa... zamykałbym się w kanciapce z baseballem i łamał łapy (oczywiście nie;p ale taką powinnidostawać).;)
  • Odpowiedz
@Saper86 Koło mojego bloku, ktoś z-----ł w skoda octavia z parkingu wszystkie 4 alufelgi i zostawił ja ja na cegłach. Samochód jakoś z 2020r xDD Do dziś tam stoi bez kół.
  • Odpowiedz
ciekawe czy blokada skrzyni biegów by coś dała

@Hamza: Oczywiście. Każde customowe zabezpieczenie utrudnia i znacznie spowalnia proces kradzieży. Z drugiej strony obniża to komfort użytkowania pojazdu bo trzeba wyłączyć keylessa, mieć dodatkowy klucz do blokady skrzyni, przed uruchomieniem kliknąć kombinację uruchamiającą pompę paliwa czy przekaźnik na rozrusznik.
  • Odpowiedz