Wpis z mikrobloga

Był ktoś w poprzednich latach? https://www.szczyrkowski.pl/atrakcje/eventy/trek-days

Na enduro raczej się nie piszę, chyba że samemu pojeździć jakieś łatwe trasy w celu poprawy techniki jazdy, bo mam to w planach. Bardziej interesują mnie testy rowerów i szkolenie MTB / szosa. I warsztaty foto, ale tutaj nie jestem pewny, czy na takich warsztatach trzeba już coś umieć i mieć dobry sprzęt, czy jak się dopiero uczysz, to też przyjmują. #mtb #szczyrk #trek
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Update: czy są jakieś zorganizowane wyjazdy rowerowe w góry? Chcę pojechać turystycznie w góry na 1-2 dni (rower lub trekking), tylko nie mam z kim, bo jeździć się już nikomu nie chce, w najbliższym otoczeniu to jedynie maratony.

Ewentualnie pojechać w pojedynkę, tylko po co:

- trasy zjazdowe - raz pojechałem na trasę rodzinną crossem (miałem wypożyczać rower enduro, ale koledzy pośpieszali, bo chcieli już wracać) i na prostym odcinku w-----------m (za duże ciśnienie
  • Odpowiedz
szkolenia z kwaśnym, giemzą czy SBA spoko, reszta to śmiech na sali.

@teryuu: Kwaśny ma tam prowadzić szkolenie enduro (grupa średnio zaawansowana), a Giemza pumptrack i skoki. Szkolenie MTB ma prowadzić Kuba Krzyżak. Trzeba mieć własny rower. Nigdy na takim szkoleniu nie byłem i nie wiem, czego się spodziewać. Chyba lepiej zapisać się na MTB Academy, w tym roku w Krakowie w Lasku Wolskim.
  • Odpowiedz
Co jest na szkoleniu podstawowym 2-dniowym? Hardtail styknie czy raczej full/enduro?

@SendMeAnAngel: hardtail styknie, dokładnego programu nie pamietam. Ale na pewno poprawne ustawienie roweru/zawieszenia, pozycja na rowerze i praca ciałem, pokonywanie zakrętów polskich i w bandach, pokonywanie różnych przeszkód. Generalnie mega dużo wiedzy, i wydawać by się mogło czytając co jest w planie że to aż zbyt podstawowe. Nic bardziej mylnego, wskażą Ci tyle błędów w technice że nie uwierzysz
  • Odpowiedz