Wpis z mikrobloga

NR 303 #serialseries
LISTA SERIALI

From - Stamtąd

Twórcy: John Griffin
IMDb: 7.7/10
https://www.imdb.com/title/tt9813792/
https://upflix.pl/serial/zobacz/from-2022
Gatunek: dramat, fantasy

Jedziesz sobie spokojnie drogą przez las i nagle widzisz kłodę leżącą na asfalcie. Zawracasz, przejeżdżasz przez dziwne miasteczko i okazuje się, że już go nie opuścisz. Jednak twoim największym problemem będzie przetrwanie pierwszej nocy.

Czy polecam? Niebardzo. Ktoś wpadł na pomysł aby połączyć Lost z The Walking Dead. Nie jest to fatalny serial ale na brak wad nie narzeka. Zaczynając od końca - obawiam się jak to zostanie zakończone, bo pojawia się tam tyle intryg i tropów, że może wyjść sraka jak Twin Peaks. To znaczy jestem pewien, że tak będzie, bo logicznego wytłumaczenia nie ma. Serial jest chaotyczny, jest nielogiczny, jest niekonsekwentny i tylko ta tajemnica trzyma przy ekranie choć coraz mniej. Bohaterowie są ciężcy do polubienia, plot armor błyszczy, kiepskie lokacje, akcja też czasami ciągnie się jak guma w majtach…
Na razie dwa sezony.
WLADCA_MALP - NR 303 #serialseries 
LISTA SERIALI

From - Stamtąd

Twórcy: John Griff...

źródło: stamtąd

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WLADCA_MALP: Byłoby fajnie, ale w losowych momentach nagle ktoś zaczyna opowiadać jakieś historie ze swojego życia, które nie wnoszą nic do fabuły. Odcinki są w ten sposób sztucznie przeciągane i serial się dłuży. Zacząłem przewijać na pewnym etapie żeby te niepotrzebne wątki pominąć. Z resztą coraz częściej to widzę w serialach.
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: początek fajny - ludzie są uwięzieni w miasteczku w którym w nocy pojawiają się potwory, próbują rozwiązać zagadkę i....klops. Coraz bardziej wiarygodne okazują się teorie o jakimś eksperymencie społecznym czy symulacji, Potwory z czasem stają się tłem dla nic niewnoszącego do fabuły zbędnego p---------a bohaterów.
  • Odpowiedz
@neil_mccauley89: Od dawna na HBO Max, na jesień ma wyjść 3. sezon

@WLADCA_MALP A ja się z Tobą tym razem nie zgadzam :D Serial bardzo mi się spodobał i mocno wciągnął. Bardziej przypomina mi połączenie Lostów (od tego nie da się uciec, aktor grający szeryfa, jak i również producent, pracowali przy Lostach) z Osadą. Podoba mi się klimat, rozwój akcji, retrospekcje rysujące kontekst i pogłębiające postaci występujące na ekranie.
  • Odpowiedz
  • 1
Mam szczerą nadzieję, że tego nie skaszanią.

@Wozyack: aż jestem ciekaw jak sobie tłumaczysz rozwiązanie. Jest tyle paranormalnych wątków, że ciężko będzie z tego wybrnąć...

• Odpowiedz