Aktywne Wpisy

Polasz +221
Mirki i Mirabelki pijcie ze mną kompot!!
Właśnie urodził mi się drugi synek!!
Żonka zrobiła mi najlepszy prezent na #walentynki (。◕‿‿◕。)
#chwalesie
Właśnie urodził mi się drugi synek!!
Żonka zrobiła mi najlepszy prezent na #walentynki (。◕‿‿◕。)
#chwalesie
źródło: 1000017642
Pobierz
annlupin +16
a jakie piosenki o miłości lubicie posłuchać sb
źródło: annlupin44434455
Pobierz

LISTA SERIALI
From - Stamtąd
Twórcy: John Griffin
IMDb: 7.7/10
https://www.imdb.com/title/tt9813792/
https://upflix.pl/serial/zobacz/from-2022
Gatunek: dramat, fantasy
Jedziesz sobie spokojnie drogą przez las i nagle widzisz kłodę leżącą na asfalcie. Zawracasz, przejeżdżasz przez dziwne miasteczko i okazuje się, że już go nie opuścisz. Jednak twoim największym problemem będzie przetrwanie pierwszej nocy.
Czy polecam? Niebardzo. Ktoś wpadł na pomysł aby połączyć Lost z The Walking Dead. Nie jest to fatalny serial ale na brak wad nie narzeka. Zaczynając od końca - obawiam się jak to zostanie zakończone, bo pojawia się tam tyle intryg i tropów, że może wyjść sraka jak Twin Peaks. To znaczy jestem pewien, że tak będzie, bo logicznego wytłumaczenia nie ma. Serial jest chaotyczny, jest nielogiczny, jest niekonsekwentny i tylko ta tajemnica trzyma przy ekranie choć coraz mniej. Bohaterowie są ciężcy do polubienia, plot armor błyszczy, kiepskie lokacje, akcja też czasami ciągnie się jak guma w majtach…
Na razie dwa sezony.
źródło: stamtąd
Pobierz@WLADCA_MALP A ja się z Tobą tym razem nie zgadzam :D Serial bardzo mi się spodobał i mocno wciągnął. Bardziej przypomina mi połączenie Lostów (od tego nie da się uciec, aktor grający szeryfa, jak i również producent, pracowali przy Lostach) z Osadą. Podoba mi się klimat, rozwój akcji, retrospekcje rysujące kontekst i pogłębiające postaci występujące na ekranie.
@Wozyack: aż jestem ciekaw jak sobie tłumaczysz rozwiązanie. Jest tyle paranormalnych wątków, że ciężko będzie z tego wybrnąć...
@StdPtr: jak w każdym serialu,
@Camel665: miecze świetlne to nie s-f ale fantasty jak całe Gwiezdne Wojny i ten serial. A jak tam wolę jak za projektem przyświeca logika.