Aktywne Wpisy

heksengerg +151
źródło: temp_file4787959245598172131
Pobierz
lx200 +3
Co się stało z automatyka i robotyka w 2019/2020 ze z jednego z najpopularniejszych kierunkow na ktore szlo po 15k osob od 2010 roku
nagle w 2019 poszlo tylko 8k osob a potem jeszcze mniej
#programowanie #automatykairobotyka #informatyka #programista15k #kryzysit #pracait
nagle w 2019 poszlo tylko 8k osob a potem jeszcze mniej
#programowanie #automatykairobotyka #informatyka #programista15k #kryzysit #pracait

No dziś wyjechałem,
Ale zacząłem już wczoraj, napisałem na czacie rowerowym, czy ktoś na setkę nie wyjedzie. Znalazło się dwóch chętnych.
Też do mustaczka mego przyszedł nowy łańcuch, założyłem go i wyjechałem na zakupy. Kaseta z kilkudziesięcioma tysięcy kilometrów, powiedziała że go nie przyjmie i zrzucała go. Więc wieczorem założyłem stary, a z rana okazało się że nie tak przez wózek przerzutki przeprowadziłem, głupi błąd. Szybka naprawa i na ustawkę, jednego już znałem drugi podjeżdża po chwili. Obydwoje na full kolarzówkach z oponami bez bieżnika, aj myślę. Wyjechaliśmy na początku, coś tchu złapać, nie mogłem i garmin alarm puszczał, wysokie tętno. Ja dużo dyszałem, aj myślę co się dzieje..
Z kilometra na kilometr, wiodło mi się co raz lepiej, co raz pewniej jechałem. Nie szarżuję, myślę opłaci się później, traciłem na zjazdach. Mój mustaczek, gravel, musiałem go motywować, kręcić korbą, a oni zjeżdżali, bez pilnowania maszyn swych. Nagle najbardziej wymagający podjazd w Górach Świętokrzyskich, wjechałem drugi, ze stratą kilkudziesięciu metrów ale wjechałem. Zadowolony jestem mega, tym bardziej że ja z płaskopolski i mam mizerne doświadczenie jazd po górach. Zjazd w dół, ogień szedł, bałem się bo prędkość holernie duża, oj aż z mej lemondki odpada gąbka z podłokietnika. Nie opłaca się wracać, szukać, tani osprzęt, specjalnie taki kupiłem na próbę, używam im więcej trasy tym częściej ją dotykam. Kolejny podjazd, długi, już bez straty zdobywam, zdjęcie intrygował mnie ten napis jak go pierwszy raz na necie zobaczyłem i w końcu go zdobyłem.
Następuje powrót, już z górki jeden się odłączył, blisko mieszka. Zostaliśmy we dwójkę, podobne tempo, dumny jestem ze swoich postępów, prowadzę nawet i to kolarzówkę. Rozstajemy się na liczniku już 130 kilometrów i jestem sam dopiero południe. Obowiązki wykonane w hostelu to do marketu portugalskiej firmy, co polskiego pracownika wykorzystywał sprzed lat. Zakup lodów z promocji, ochłodzić się i wyjechałem jeszcze 70 kilometrów dokręcić, prawie. Tempo jeszcze wzrosło.
Wnioski:
- kręć dalej i szukaj znajomych,
- czasem trzeba szukać długo, ale do jazdy się znajdzie,
- zrobiłem duże postępy w jeździe,
- teraz czas poczytać jak obniżyć tętno.
Pozdrawiam i uśmiechu życzę.
#rowerowyrownik
Skrypt | Statystyki
źródło: gory
Pobierz