Aktywne Wpisy

alljanuszx +30

wfyokyga +12
Kusi mnie ten barking bread, odbiłem się 2 razy po 1 odcinku i dalej się nie chciało oglądać. Trzeba chyba będzie dać 3 szanse i ostatniom
źródło: temp_file4251944129250244986
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file4251944129250244986
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam umowę o pracę, na pełny etat.
Czy wysokość mojej wypłaty jest zależna od liczby dni roboczych?
W tym miesiącu (maj) mamy 20 dni roboczych = 160 godzin. W kwietniu było 21 dni roboczych = 168 godzin.
Wynagrodzenie różni się o ponad 200 zł. Nawet wyliczając stawkę godzinową (wypłata za maj/podzielona przez liczbę godzin) jest niezgodność o jakieś 50 zł.
Jeżeli mam brutto na umowie i za pełny etat to jak to jest? W każdym miesiącu powinno być chyba (?) tak samo (z drobnymi różnicami, powiedzmy w dziesiątkach zł), tu jest rozbieżność ~250 zł.
Jeżeli liczba dni/godzin ma znaczenie, to i tak mam niezgodność o ~50 zł.
Wytłumaczy ktoś, które wyliczenia są prawidłowe? Wypłata zawsze taka sama, czy zależna od liczby dni roboczych?
Umowa o pracę, na pełny etat, na umowie podana kwota brutto (miesięczne wynagrodzenie).
#pracbaza #praca #prawopracy #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Nie miałem zwolnienia lekarskiego. Wziąłem dwa dni normalnego urlopu, wszystko było planowane.
Ewentualnym tropem jest zapis w umowie, że mam STAŁĄ miesięczną premię w wysokości xxx zł. Nie jest podane czy netto, czy brutto, ale ostatnie dwie wypłaty (nie licząc obecnej za maj) były podobne, różnica ~60 zł.
Nie doszukiwałbym się winy w tej
Nie znam jej w sumie. Wszystko jest możliwe.
Mam urlop/miałem. Jeden dzień wziąłem za godziny do odbioru - było to nawet wyszczególnione na wniosku/papierach o urlop, drugi dzień poszedł z normalnej puli.
Pracuję od ~połowy lutego. Urlop brałem teraz,