Aktywne Wpisy

Soothsayer +299
ten wczorajszy wpis o kolejce do butelkomatu to sobie zmyśliłem żeby plusy dostać, fajnie że paru osobom tez ciśnienie podniosło, nie czytałem żadnych komentarzy ale po ilości powiadomień to widze, że chyba żywiołowa dyskusja się zawiązała

Piotr_Rupik +4

Jestem z dobrego domu, ojciec z wykształcenia fizyk a matka dentystka zawsze o mnie dbali i zachęcali mnie abym też się uczył. W trakcie matury chodziłem na dodatkowe zajęcia z informatyki gdyż rodzice mówili że jest to przyszłościowy oraz dobrze płatny zawód, posłuchałem się ich, 5 lat ciężkiej nauki i co? nawet nie mogę znaleźć stażu.
Rodzice zawiedzeni i rozczarowani, mówili że się mylili i żebym jeszcze raz poszedł na studia, tym razem na medycyne powtarzając maturę, oczywiście oni chcą mnie utrzymywać przez ten czas, ale mam już 24 lata dyplom, a zatrudnienia brak. Nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobić, niby mam zawsze zaplecze u rodziców, ale jednak 5 lat mojego życia poszło na marne. Jakie jest wyjście w takim przypadku?
#programowanie #matura #nauka
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
A poza tym to 1/10.
ale to nie jest tak, że jest tylko medycyna i nic więcej.
ja ze swojej strony polecam przekwalifikować się na konsultanta SAP - ogromne hajsy, duże zapotrzebowanie.