Wpis z mikrobloga

@SuperGosc11: Trochę lipa, Orlen jest nie tylko wielkim sponsorem siatkówki, ale i również całego polskiego sportu. Mówiąc bardzo delikatnie, nie byłem fanem poprzedniej ekipy rządzącej, ale przynajmniej SSP mocno finansowały siatkówkę.
  • Odpowiedz
@groman43: wszystkie turnieje młodzieżowe są w Polsce obrandowane w niesłychany sposób Orlenem. O to bym się martwił, ale jakby to zostawili to jednak byłby to strzał w stopę rakietą V2
  • Odpowiedz
@vasos: No własnie w siatkówce młodzieżowej kasa jest najbardziej potrzebna i będzie lipa jeśli się skończy. Pytanie, ile tak naprawdę to ich kosztuje. Może jeśli nie są to duże pieniądze, to jednak zdecydują się zostawić.

Podobnie jest z lekką. Z tego co wiem, lekkoatleci zarabiają śmieszną kasę i Orlen de facto jest ich jedyną nadzieją.
  • Odpowiedz
@groman43: tak po prawdzie to jakby wyjąć z polskiego sportu Orlen to byłby on na poziomie Rumunii albo Grecji. Znaczy się my już teraz nie finansujemy sportu tak jak pewnie byśmy mogli. To generalnie prowadzi do takiego dłuższego wpisu którego pewnie nigdy nie poczynię gdzie wyleje żale, że nasz sport (zwłaszcza olimpijski) to jest żart w skali świata. Rafał Tomkowiak na twitterze ładnie napisał, że my sportowo jesteśmy pustynią - Indiami
  • Odpowiedz
nie byłem fanem poprzedniej ekipy rządzącej, ale przynajmniej SSP mocno finansowały siatkówkę.

@groman43: Really? Uważasz, że państwowa kasa powinna trafiać do zawodowych sportowców? A co oni takiego wnoszą unikatowego do społeczeństwa? Sport to jest biznes taki sam jak prowadzenie klubu nocnego, baru czy śpiewanie piosenek i państwo nie powinno nawet złotówki wciskać tym którzy wykonują swoją pracę w branży rozrywkowej.
  • Odpowiedz