Aktywne Wpisy

Medokin99 +526
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz
pablonzo +202
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Po czasie problemy zaczęły się nasilać, np. zęby zaczęły zgrzytać przy jedzeniu i z czasem po 'dostosowanej' stronie część się wyszczerbiła.
Przy ostatnim plombowaniu, dentysta (inny) zaproponował dalsze dopiłowanie które powinno pomóc ze zgryzem. Faktycznie, jest lepiej, wcześniej zęby stykały mi się głównie na jedynkach, teraz względnie do siebie pasują, ale strona po dwóch korektach (lewa) wydaje się niższa.
Po prawej kontakt mam na wszystkich trzonowcach, po lewej styka mi się na 5 i trochę 6 (6, 7 i 8 były piłowane), przez co 5 zaczyna mnie boleć, czuję że jest przeciążona i obolała/tkliwa.
Sam nie wiem co robić. Czekać aż same się dostosują dalej (minęły 2 tygd.)? Wracać i poprawiać? Robić imbe żeby poprawka była nieodpłatna? Nie uśmiecha mi się wykładać znowu >500zł, bez gwarancji że problem zostanie rozwiązany.
(nie mówiąc że nie zgadzałem się na pierwotny zabieg, dowiedziałem się po fakcie przy płatności, dając 600 zł za małe wypełnienie).
#stomatologia #dentysta
Może jeszcze zdrowe zęby szlifowali?
@SkrytyZolw: Co jakiś czas przygryzałem kalkę. Większość była niestety zdrowa, przy pierwszym szlifie miałem ~1-2 plomby, a szlifowane trzonowce po obu stronach.
Gdzie się z tym udać? Do innego dentysty? Ortodonty? Nowy dentysta polecił też fizjoterapeutę od szczęki, warto?
Nie wiem jakim jesteś przypadkiem, więc nie wiem czy fizjo pomoże. Jak jesteś pospinany to tak, tylko to musi być fizjo znający się na narządzie żucia, nie pierwszy lepszy.
Ciężko mi powiedzieć co dalej. Musisz trafić do kogoś kto się zna, a nie robi na zasadzie co będzie to będzie, może spasuje. Dentystów znających
@SkrytyZolw: Z Trójmiasta. Serdeczne dzięki za odpowiedź :).
Umówiłem się na poprawkę. Nie dam szlifować kolejnych zębów, ale zobaczę co powie.