Wpis z mikrobloga

DOSa też ludzie używali i byli do niego przyzwyczajeni, też nazwiesz go przyjaznym?

@nostalgiwolf: obecnie nie, kiedyś raczej tak, chociaż gdy królował DOS, komputery były dużo mniej powszechne.

Windows jest powszechny. Tyle i aż tyle

@nostalgiwolf: i dlatego władnie jest intuicyjny i przyjazny. Operuje na tym co większość ludzi zna

To już macOS wypada pod tym względem lepiej. Dla przykładu chociażby instalacja programu - na Maku przeciągasz ikonę do folderu
  • Odpowiedz
@keep_it_real: @nostalgiwolf jeszcze jedno, zauważyliście może zjawisko że ogół ludzi zazwyczaj uważa że Windowsy wychodzą parami? Dobry system, kijowy system, dobry 3.11, kijowy 95, dobry 98, kijowy Me/2000, XP, Kijowa Vista, dobry 7, kijowy 8, dobry 10, kijowy 11.to też jest z tym związany - te kiepskie systemy wprowadzali nowe funkcjonalności, do których ludzie byli nieprzyzwyczajeni i które były dla nich nie intuicyjne. De dobre zaś te pomysły kontynuuowalyz lekko je
  • Odpowiedz
@Niebadzksieciem: tu się zgodzę, nie używałem co prawda wszystkich wymienionych za to byłem zmuszony do używania visty (i lubiłem ją) to był rewolucyjny system w swoim czasie, potrafił min jako pierwszy w historii przeinstalować sterowniki karty graficznej bez restartu, miał spore wymagania sprzętowe, producenci laptopów pchali go z maszynami ze zbyt małą ilością ramu i system mulił, ludzie narzekali, czas mijał, komputery zaczęły mieć więcej ramu i szybsze procesory i microsoft
  • Odpowiedz