Aktywne Wpisy

Teuvo +44
ciekawe czy gdzieś za 15-20 lat w odpowiedzi na epidemię samotności, gdy ai będzie o wiele bardziej rozwinięte niż obecnie, stworzą takie urządzenie wielkości komputera które będzie się stawiało w odpowiednim miejscu w pokoju, np. na stole i ono będzie potrafiło wykryć że człowiek wszedł do pokoju i wygenerować w miarę wyraźny hologram jakiejś postaci, która będzie inteligenta, będzie posiadała pamięć i będzie można z nią normalnie rozmawiać na co dzień
takie
takie

Minieri +222
Zieliński #ladnygol, Inter - Juventus 3:2
Mirror: https://streamin.link/v/432689f8
#golgif #golgifpl #mecz #inter #juventus #seriea #derbyditalia
Mirror: https://streamin.link/v/432689f8
#golgif #golgifpl #mecz #inter #juventus #seriea #derbyditalia
źródło: ezgif-530f31f2e9ccbe49
Pobierz

Mój ojciec był człowiekiem milczenia – jego pochwały były jak gwiazdy za dnia, niewidoczne. “Jeśli nie dostajesz ode mnie reprymendy, to znaczy, że robisz dobrze,” mawiał, a jego słowa były jak cienie, które nigdy nie pozwalały mi urosnąć. Wychowany w takim świecie, strach stał się moim cichym towarzyszem, szeptem za każdym rogiem, przypominającym o możliwości porażki, o niespełnieniu oczekiwań.
W szkole podstawowej, razem z kolegami, stawaliśmy się oprawcami słabszych – nie z wyboru, ale z lęku przed odrzuceniem. W szkole średniej, przystałem do grona tych, których nazywano ‘popularnymi’, choć ich obecność była dla mnie jak szorstki piasek w ustach. Edukacja stała się dla mnie więzieniem, którego mury wznosiłem z obawy przed rodzicami.
Studia wybrałem nie z pasji, ale z przerażenia przed bezrobociem. Miłość zamieniłem w kajdany, bojąc się samotności, choć w głębi duszy pragnąłem ciszy. Zaręczyny zerwałem, dręczony strachem przed odkryciem mojej niewierności. A potem, ironią losu, poślubiłem tę, z którą zdradziłem, by uniknąć piętna.
Teraz, uwięziony w nieszczęśliwym małżeństwie, boję się nawet myśleć o rozwodzie. Strach zabrał mi radość życia, zapomniałem, kiedy ostatnio serce moje roześmiało się bez trosk. Codziennie patrzę na wschód słońca i czuję, jak pustka wypełnia moje wnętrze.
Więc jeśli jesteś ojcem, pamiętaj, by słowa twoje były jak promienie słońca dla twojego dziecka – niechaj nigdy nie zazna pustki, którą ja noszę w sercu.
MS
#mojahistoria
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: pracowałem w firmie, w której kierownictwo miało identyczną logikę. Najgorszy i najbardziej stereotypowy kołchoz, jaki sobie mogę wyobrazić xD
@mirko_anonim: Mądre słowa, szkoda, że takim kosztem. Pozdrawiam.