Aktywne Wpisy
Sercekapusty +3
#zwiazki #rozowepaski #tinder
Mirki, jak to realnie teraz wygląda w kontekście szukania panny do związku. Mam na myśli duże miasto wojewódzkie. Na prawdę a taka lipa na rynku? Jestem po 30stce, raczej normalny, wzrost i wyglad przeciętny minus. Zastanawiam się czy warto wyprowadzić się z wioski do miasta bo samotność już mnie zaczęła dobijać. Na wsi kompletna lipa z szukaniem panny, nawet na tinderze żadnych nie
Mirki, jak to realnie teraz wygląda w kontekście szukania panny do związku. Mam na myśli duże miasto wojewódzkie. Na prawdę a taka lipa na rynku? Jestem po 30stce, raczej normalny, wzrost i wyglad przeciętny minus. Zastanawiam się czy warto wyprowadzić się z wioski do miasta bo samotność już mnie zaczęła dobijać. Na wsi kompletna lipa z szukaniem panny, nawet na tinderze żadnych nie
drobne_na_taryfe +228
Łosoś ze szpinakiem w domowym cieście francuskim, karmelizowana brukselka i prosta sałatka. Przekrój w komciu
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
Jest to moja pierwsza praca, pracuję tu już dwa lata i teraz kadry zaczynają mnie ścigać żebym wybrał urlop. W sumie mam 40 dni wolnego (obecny i zaległy). Nie ukrywam, że nie chcę go wybierać, nie mam takiej potrzeby.
Jakby to kogoś interesowało skąd mamy tyle dni. Nie jeżdżę na wakacje czy wycieczki, nie biorę urlopu na majówki czy święta (wolę siedzieć w pracy niż z rodzicami) i się uzbierało.
#pracbaza #praca #prawo
Pytanie tylko czy masz urlop czy wyrobione nadgodziny. Nadgodziny pracodawca moze wyplacic.
@MxS89: Nie dotyczy kasty sedziowskiej. Kiedys ogladalem jakis material i koles mial urlop z 3 czy 5 lat :P
Wsm to sam w pierwszych latach jakiejkolwiek pracy tak robiłem ale mi przeszło ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@gorzki99: urlop to jedno, nadgodziny też mam (chyba kilkanaście godzin), ale dogadałem się że wypłacą.
Jak naprawdę nie masz co robić i ci się nudzi (a znam sporo takich przypadków) to możesz poszukać sobie jakiejś roboty na te dwa tygodnie. Na przykład
Pracodawca jest 'trochę' zmuszany przez chociażby PIP, żeby każdy pracownik taki urlop wybrał. Absolutnie obowiązkowe jest zapewnienie raz w roku 14 dni nieprzerwanego urlopu.
Do tego bez sensu, żeby w końcu pracodawca z dnia na dzień cię na ten zaległy urlop wysłał bo może tak zrobić i
Dziwny jesteś.
@_lorem_ipsum_: No ja dokładnie tak robie xd ostatnio 2 tygodnie wziąłem właśnie po to.
Jeśli mogę nie pracować i dostawać hajs a pracować to wybór jest oczywisty
Art. 152. [Zakaz zrzeczenia się prawa do urlopu]
§ 1. Pracownikowi przysługuje prawo do corocznego, nieprzerwanego, płatnego urlopu wypoczynkowego, zwanego dalej "urlopem".
§ 2. Pracownik nie może zrzec się prawa do urlopu.
Art. 161. [Obowiązek
@MxS89: no a jak niewykozystasz to co? no nic. u mnie w zespole sa osoby co mialo po 50+ dni samego tylko zaleglego.