Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, zakupiłam we wrześniu stacjonarnie w CCC buty sportowe, Reebok. Po kilku miesiącach zaczął mi na lewym bucie puszczać szew. Jak sądzicie, nadaje się to do jakiejś reklamacji i przyjmą? Spisałam już je na straty ale znalazłam paragon i myślę czy coś z nimi da się zrobić. Miał ktoś podobna sytuacje i może coś podpowiedzieć? #ccc #buty #reebok

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Zawsze ma to sens. Sam właśnie wróciłem odebrać kasę za buty Lasockiego z ccc. Niby całe skórzane, a i tak się rozlazły po pół roku ledwo.
Rękojmia to najlepsza ustawa w Polsce. Ja butów nie kupuję. Ja je wypożyczam ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Tylko i wyłącznie rękojmia. Idziesz, kładziesz buty na blat i wprost mówisz co się zepsuło oraz czy chcesz wymiany na nowe czy kasę. Sprzedawca to spisuje, drukuje i w ciągu maksymalnie 2 tygodni masz odpowiedź.
Na kilkadziesiąt różnych reklamacji chyba tylko raz mi jej nie uznali, ale wtedy faktycznie intensywnie używałem tamtą parę i liczyłem się, że szybko się zużyją.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dokładnie tak jak @Tytanowy_Lucjan ale lepiej sobie jeszcze poczytaj na stronie w jaki sposób przyjmują reklamacje/rękojmię. Też poszukaj ile masz czasu gwarancji, bo niektórzy mogą mieć miesiąc, niektórzy rok, a jeszcze inni dwa lata. Przypomniało mi się jak kiedyś buty Nike 720 reklamowałem 3 razy, za każdym razem miałem nowe buty, bo za każdym razem powietrze uciekało z podeszwy, a też dowiedziałem się, że za każdym razem jak
  • Odpowiedz
@MaxWalonkoo Jest ok jeżeli jest np. dłuższą niż 2, 3 lata - jak mają często pralki. Ale jest bez sensu jak mogą tam sobie zapisać cokolwiek np. w kwestii laptopów, że mogą sobie czekać na części i 3 miesiące (truestory), a nie naprawić natychmiast jak każe rękojmia lub oddać hajs.
  • Odpowiedz
@Tytanowy_Lucjan: wiadomo, ale w tym przypadku chodzi o buty. Ogólnie na gwarancje nigdy nie zwracam uwagi, bo wiem że i tak nie uznają, ale jeśli chodzi o buty to nigdy mi się nie zdarzyło, żeby jej nie uznali, tu jest wyjątek.
  • Odpowiedz