Wpis z mikrobloga

@Tytanowy_Lucjan: tak, bardzo pomocne, niestety przez to ze jest miliard Pajee... hindusów, to sieć angielskojęzyczna jest okrutnie zaśmiecona jakimś bełkotem który chyba autorom wydaje się angielskim, do tego próbują wciskać linki do swoich kanałów Yt gdzie masz tytuły po angielsku, a treść już w ich językach, gdzie są linki do delikatnie mówiąc podejrzanych obrazów/softu. Ale widzę że chyba nawet nasi elektrodowcy się albo przerzucili na angielski, albo nie wiem, poumierali
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy: Polskie wsparcie umarło razem z forami jak pejsbuk je zeżarł i wysrał oraz obciął zasięgi i wywalił jakiekolwiek wyszukiwanie. Bez angielskiego już nic nie znajdziesz. Dla mnie xda jest bardzo przejrzyste. Wszystko ładnie opisane jeżeli czegoś szukam i nie ma żadnych pajeetów. Czasami warto szukać z frazą "+reddit"
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy: Wgrywam sobie etapami Lineage do telefonów Redmi 7A i 8A, mające po 2 GB RAM.
Utknąłem na tym że muszę czekać 7 dni, aby dostać unlocka bootloadera, bo dopiero co zalogowałem się do konta Xiaomi w telefonie.

Adb i Fastboot przygotowane, straciłem na tym 2 godziny, bo miałem problem że komenda "fastboot devices" nie chciało widzieć telefonu, gdy telefon był w trybie fastboot.

Obecna wersja Lineage jest sprzed miesiąca do tych telefonów,
  • Odpowiedz
@rukh: hmmm, widzę że jesteś na bardzo wczesnym poziomie ogarnięcia wgrywania romów, w tym do xiaomi, raz że do 2gb będziesz miał zamulonego tego androida 14, dwa że program do odblokowywania xiaomi, tam gdzie wklepujesz dane do logowania jest złośliwy<9sepcjalnie być się zniechęcił<0, mi działał tylko w najnowszej wersji), wystarczy że źle coś wpiszesz i masz 24 blokady(np, kod który przychodzi na maila do zalogowania, są tylko 2 na dobę,
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy: Tam od czwartej strony coś flashowane jest, jakieś recovery, i wgrywanie wszystkiego. Nie do końca się orientuję o co chodzi tam, jeszcze.

Strona siódma jest od dodawania Gappsów, jest tylko jeden do wyboru na ich stronie,
i tyle.

Magisk chyba mi potrzebny nie będzie ..., nic o rootowaniu nie piszą.
  • Odpowiedz