Aktywne Wpisy
rysio77 +588
Życie jest p------e. Brat 28 zdecydował zakończyć swoje życie. Mama bez pęcherza (rak pęcherza), w trakcie immunoterapii, leży w szpitalu po polekowym uszkodzeniu wątroby, cudem żyje, ma silną wolę życia, mimo tego wszystkiego.
Od tygodnia codziennie jestem w szpitalu, akurat mam urlop, przepadła mi wycieczka (4k pln utopione, dobrze, że tylko tyle), sam już jestem wykończony, bo ciągle żyłem śmiercią brata, a od tygodnia się modliłem o przeżycie mamy. Brat też mógł
Od tygodnia codziennie jestem w szpitalu, akurat mam urlop, przepadła mi wycieczka (4k pln utopione, dobrze, że tylko tyle), sam już jestem wykończony, bo ciągle żyłem śmiercią brata, a od tygodnia się modliłem o przeżycie mamy. Brat też mógł

pangkor +249
#rower #gravel #chorwacjarowerem
Miało być ok 110km a wyszło 85.
Okazało się że ta czerwona ziemia to glina i po deszczu lepi sie jak plastelina. Cały rower mi okleiło aż mi się koła zablokowaly. No ale morze blisko to szybkie mycie i dalej w drogę.
Miało być ok 110km a wyszło 85.
Okazało się że ta czerwona ziemia to glina i po deszczu lepi sie jak plastelina. Cały rower mi okleiło aż mi się koła zablokowaly. No ale morze blisko to szybkie mycie i dalej w drogę.

źródło: IMG20250426110623
Pobierz
źródło: 1000005954
Pobierzźródło: 1af93817a2635b2f99de1ff52122508f11b3c552bd15ec100b40ad03cd808218
PobierzA tak na poważnie to jak stoję na czerwonym i widzę że przejeżdża jakiś idiota obok i się pcha pod samochody to mnie skręca. Ja potem się muszę tłumaczyć że nie każdy rowerzysta ma 2IQ i lateksowe wdzianko.
@Kretes69: Jakoś wszyscy kierowcy nie muszą się tłumaczyć przed rowerzystami za
@Kretes69: A kierowcy samochodów też Ci się muszą tłumaczyc za zabijanie rowerzystów i ciągłe wymuszenia pierwszeństwa xd?
Nie wiem czy dalej to funkcjonuje ale jakieś 15 lat temu wprowadzili przepis że dwa rowery mogą obok siebie jechać.
Poza tym nie ma określonej odległości od prawej krawędzi, jest tylko określone jako "bezpieczna odległość" z tego co wiem.
@AlaskanskieRodeo: jesteś pewien, że to nie były po prostu dzieciaki na osiedlowej drodze które zjechały jak tylko zobaczyły auto? xD
@efceka: a ja gdy widzę rowerzystę przed skrzyżowaniem to nie wyprzedzam go, dojeżdżam i czekam na zielone za nim, a potem przez całe skrzyżowanie pozwalam mu jechać z przodu i wyprzedzam dopiero za nim (pod warunkiem, że mam taką
Komentarz usunięty przez autora
Podpada pod zaburzenia