Aktywne Wpisy
bugzer +250
Całe szczęści, że żyjemy w Polsce i te śmietniki mają sezon trwający tylko kilka miesięcy. Za te dawanie w p---e spod świateł i w--------e ludzi na ulicach nalezy im sie solidny c--j w dupe. Oni serio mysla, że to komus imponuja tak naprawdę kadzy ma ich za debili.
#motoryzacja #motocykle
#motoryzacja #motocykle
drobne_na_taryfe +12
Prawie dwie godziny przy garach w upale ale warto było. Czasem myślę, że niebieski sobie nie zasłużył na taką dziewczynę ( ͡° ᴥ ͡°) #gotujzwykopem #chwalesie #zwiazki
Bądź pokorny
Ustępuj głupszemu
Nie wyróżniaj się
Musisz mieć dobre stopnie bo inaczej będziesz nikim
Potem w wieku 20 lat zdajesz sobie sprawę że 80% tego co mówią twoi starzy jest przepuszczone przez ich postkomunistyczny filtr.
Jak to się dzieje że niektórzy dziarają sobie łapy i mają w------e na to co reszta o nich pomyśli.
Jak to jest że niektórzy potrafią rzucić januszowi papierami w twarz i kazać mu s--------ć a inni boją się zapytać o urlop i całe życie łykają jego ślinę za 2200 brutto.
Polska mentalność niewolnika pańszczyźnianego, polska mentalność katolicka doprawiona jeszcze komunistyczną tresurą zniszczyła więcej żyć niż b---y w Dreźnie.
#przegryw #przemyslenia #depresja #polska #psychologia #rodzicielstwo #dzieci #pasta
@GrimesZbrodniarz: bo są idiotami? to jak nosić przez całe życie tę samą koszulkę, co się spierze po 2-3latach a syf zostanie. do tego możliwość komplikacji zdrowotnych.
Bądź pokorny - bardzo dobra rada - pokora - szczegolnie w stosunku do samego siebie tworzy z ciebie kogos lepszego
Ustępuj głupszemu - tu to chyba komentarz nie jest potrzebny? Z debilami nie ma co gadac i tracic na nich energii
miałem gościa w liceum który chciał projektować samoloty, prowadził się w sposób który wg ciebie musiał go doprowadzić do sukcesu, a koniec końców dorabia klucze w markecie pewnie za minimalną.
ja bym powiedział żeby po prostu budować duże poczucie własnej wartości, w ogóle nie musi w tym być bycie wulgarnym, kłótliwym, słabym jak chodzi o
Jak moja teściowa która nie walczyła bo człowiek powinien zostać doceniony, a nie że się sam upomina (nie wypada tak..). Postawiłbym tu wielkie niedojrzałe IksDE.
Moja tata mówił mi, że niestety mina co najmniej 3 pokolenia jak wyjdziemy z tego marazmu, sposobu myślenia i że również on jest tym skażony.
Ale... Ale mimo tego że rodzice myśleli źli gonili nas z bratem do nauki, to zawsze
jak się urodzisz z zajęczym sercem to będzie jak mówisz
No i standard szkolny - rada do młodszych wykopków - macie się wręcz pchać w kłopoty. Jeśli wam dokuczają a będziecie to olewać, to będziecie gnębieni przez lata. Przez postawienie się
@GrimesZbrodniarz: są gorsze rzeczy które można zrobić dziecku. Serio nie uzalaj się nad sobą tylko weź za robotę.
Prawda leży gdzieś pośrodku. Nie da się jednoznacznie stwierdzić, która strona ma rację, jest zbyt wiele zmiennych
Musi być jakaś równowaga między życiowymi strategiami opartymi na ostrożności, zachowawczości i konserwatyzmie a strategiami opartymi na buncie, nonkonformizmie, kontestacji i agresywnym ryzykanctwie.
Wychowawcze "przegięcie pały" w każdą ze stron nie wydaje się dobre. Jak wszędzie potrzebny jest złoty środek.
Tak, zgadzam się, ja musiałem się uczyć samodzielności w tajemnicy przed rodzicami - w zasadzie onl niczym im nie mówiłem bo by były awantury.
W którym momencie napisałem jak ktoś ma wychowywać dzieci?