Wpis z mikrobloga

Jak byłem na spierdotripie, to deszcz mnie złapał i tak zmokłem, że z bluzy kapała woda. Teraz siedzę w domu w gaciach, bo bluza, spodnie i buty są mokre, a nie mam innych na zmianę. Tak samo jak wypiorę rzeczy, to dopóki nie wyschną, to siedzę w gaciach przez kompem i nie mogę wyjść z mieszkania. Tak wygląda degeneracja umysłu po 15 latach #neet Przez 15 lat neetowania nie musiałem kupować ubrań, bo nie pracowałem tylko dostawałem rentę, nie miałem kontaktu z rówieśnikami i zawsze wszędzie sam chodziłem, więc nie miało dla mnie znaczenia jak wyglądam. Teraz nie umiem kupić nowych ubrań. Wchodzę do galerii i jest tyle sklepów, że nie wiem gdzie wejść.
#przegryw #przegrywpo30tce
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziobnij2: Znajdź nazwy sklepów na stronie galerii. Następnie wejdź na ich strony internetowe i zobacz jakie są ceny i co tam możesz kupić. Jak rozumiem będziesz chciał wybrać te najtańsze sklepy.
  • Odpowiedz
@akaisterne: jakie miasto? Wiem, że na wykopie jestem dla was obrzydliwa, chyba trochę mnie poniosło w tych wiadomościach. Ale jak okolice Wawy i chcesz to pójdę z Tobą i obiecuje, że będę dla Ciebie miła. Włos Ci z głowy przy mnie nie spadnie, masz moje słowo.

Mogę też pomóc Ci dobrać ubrania w internecie. Na większości stron można je zwracać jak rozmiar nie będzie pasował więc nie ma ryzyka.

Raczej
  • Odpowiedz
@Nowekonto1238: Dzieki za propozycje, chetnie bym sie z kims wybral, ale niestety jestem z drugiego konca Polski. Zakupy wysylkowe robie tylko w ostatecznosci, bo za duzo pozniej roboty z pakowaniem i odsylaniem wszystkiego. No i dalej pozostaje moj glowny problem, ze nie mam przy sobie kogos, kto oceni czy spodnie nie za dlugie / za krotkie, czy koszula dobrze lezy itd.
  • Odpowiedz
@akaisterne chłopie, ale z Ciebie len. Przecież takie zalando chce żebyś po prostu nakleił naklejkę na opakowanie. To samo w którym przyszła paczka, a do tego, to opakowanie ma w środku paseczek do zaklejenia paczki xd jakbyś kupował z vinted no to tam nie ma zwrotów. Jak chcesz to mogę Ci oceniać czy w czymś dobrze wyglądasz, jak się obawiasz to wysylaj foty bez twarzy. Ja np szukam inspiracji na pintetescie.
  • Odpowiedz
@akaisterne: jestem całkowicie pewna, że nie potrzebujesz takiej osoby. Naprawdę, postawiłabym w takim zakladzie prawą rękę.

To może się wydawać trudne i skomplikowane, ale to normalne na początku. Po prostu musisz trochę poćwiczyć. Przejść się do sklepu, może w tygodniu w godzinach gdy ludzie są w pracy jezeli to dla Ciebie stresujące. Z doświadczenia wiem, że wtedy galerie są dosłownie puste i w sklepach są co najwyżej sprzedawcy.

Pochodź po sklepie, zobacz jakie ubrania Ci się podobają, spróbuj przymierzyć. Może z początku będzie Ci ciężko ocenić czy ładnie leży czy nie, ale jak się trochę opatrzysz to z czasem będzie to dla Ciebie coraz bardziej
  • Odpowiedz