Aktywne Wpisy

arturo1983 +5
Siema. Przychodze do Was z pytaniem. Od 1,5 roku mieszkam na Filipinach i z moja dziewczyną zakładamy mały biznes polegający na handlu bambusem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukamy nazwy pod którą zarejestrujemy punkt sprzedaży, może macie jakieś pomysły ( ͡° ͜ʖ ͡°) nazwa musi być po angielsku. Na razie wymyśliłem "Bamboo Bambus" ale nie wiem czy to dobra nazwa hahaha. Jeżeli wykorzystam nazwę to

WolvvloW +239
źródło: temp_file747721092188981607
Pobierz

Teoretycznie taka sytuacja. Podczas porządkowania rzeczy po dziadku (zmarł na początku roku) w majówkę znalazłem kilka starych kaset VHS. Dziadek miał również sprawny magnetowid i kineskopowy telewizor. Udało mi się podłączyć to wszystko i przejrzałem wszystkie taśmy. W większości filmy zgrywane z telewizji - początek lat 90tych i kopie uroczystości rodzinnych np. ślub moich rodziców. Wśród kaset była jedna z polskim amatorskim nagranie, na którym widać krzywdzoną mocno nieletnią. Nie wiem kto to, nie wiem skąd dziadek miał tę kasetę. Babcia nie żyje od dawna, ogólnie pytałem rodziców, żeby ich nie zszokować, ale chyba nic nie wiedzą. Co warto zrobić w takiej sytuacji? Przekazać nagranie organom ścigania? Czy po prostu zniszczyć taśmę? Z jednej strony chciałoby się jakoś pomóc w takiej sprawie, z drugiej jednak może dziadek nie był w żaden sposób zamieszany w tę sprawę i nagranie dostał przypadkiem od znajomego, to po co oczerniać jego imię? Jak powinno się uczciwie postąpić? Zaznaczam, że pytanie teoretyczne.
#pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 9a13fc31f19b81c13a0ab6a24ae911cb
Pobierz─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero