Wpis z mikrobloga

@badreligion66: akurat Myśliwiec by pasował do Mazurka. On i nauka ma się do siebie tak jak Mazurek do dziennikarstwa. Obydwoje uważają się za świetnych w tym co robią a są zarozumiałymi, przekonanymi o swojej nieomylności i nierozumiejącymi do końca tego co się dzieje w koło dzbanami którzy mają problem ze zrozumieniem, że świat to nie tylko zera i jedynki
  • Odpowiedz
akurat Myśliwiec by pasował do Mazurka. On i nauka ma się do siebie tak jak Mazurek do dziennikarstwa. Obydwoje uważają się za świetnych w tym co robią a są zarozumiałymi, przekonanymi o swojej nieomylności i nierozumiejącymi do końca tego co się dzieje w koło dzbanami którzy mają problem ze zrozumieniem, że świat to nie tylko zera i jedynki

@Shaggy_dg: Obaj*

Myśliwiec wielokrotnie przyznawał się do niedopowiedzeń czy błędów w swoich
  • Odpowiedz
przekonanymi o swojej nieomylności

@Shaggy_dg: xDDDD przecież robił sprostowania, gdy coś źle zrozumiał albo niedopowiedział. Znajdź teraz czołowego dziennikarza, który przeprasza sam z siebie a nie z nakazu wyroku sądu xD
  • Odpowiedz
czemu internet tak zniekształca pojęcie "chłopskiego rozumu"? Chłopski rozum oznacza prawidłowe myślenie mimo braku jakiejś wiedzy, więc ogar

@Narcyz_: No, jak idziesz się wypowiadać publicznie na jakieś tematy, to wypada się przygotować i posiąść wiedzę. Przybycie na dyskusję uzbrojonym wyłącznie w chłopski rozum, to przejaw ignorancji lub pychy. Niestety, przemawianie z pewnością siebie pomimo braku wiedzy zyskuje poklask, sprawiając pozory fachowości. I właśnie z tej pozycji podlega słusznej krytyce.

Na
  • Odpowiedz
@badreligion66: Widziałem dwa filmy na tym kanale i obydwa były na poziomie dna. W jednym straszył covidem, powoływał się obliczenia z kalkulatora mocy statystycznej, czego, co sam przyznał na filmie, nie do końca rozumiał, co dzisiaj wydaje się samo w sobie śmieszne, a w drugim promował bzdury o tym, że rasy ludzkie nie istnieją. Napisałem odpowiedź na te bzdury na YT i na Wykop, dostawałem ogromną ilość plusów, ludzie prosili
@a94e345cd1084e88ab6e20h41571718a +434
Rzeczywiście bełkot.
1. Krytykuje ot tak badania dotyczące klastrów dlatego, gdyż podaje się w nich liczbę klastrów na które ma być podzielony zbiór danych sugerując, że nie miałoby to różnicy, czy podzielić by je na 6, na 7, czy 22 klastry, co nie jest prawdą. Po pierwsze, nie
  • Odpowiedz
@Shaggy_dg
Na tym portalu jak się dwóch bije, to zawsze ma miejsce walka dobra ze złem. Trzeba wybrać dobrego i złego. Wykop wybrał dobrego, a ty go zaatakowałeś xD. Złamałeś niepisane zasady social mediów, wstyd!
  • Odpowiedz
No, jak idziesz się wypowiadać publicznie na jakieś tematy, to wypada się przygotować i posiąść wiedzę. Przybycie na dyskusję uzbrojonym wyłącznie w chłopski rozum, to przejaw ignorancji lub pychy.

@uwaga-mowa-nienawisci: i tak i nie, wiele ludzi jest ignorantami i mają braki w wiedzy. Dlatego taki wywiad eksperta z laikiem w danej kwestii jest czymś co może być interesujące dla publiczności. Bo dziennikarz/prowadzący edukuję się w danych kwestiach wraz z publicznością.
  • Odpowiedz