Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aleksc:Z mojej strony to trolling śmiesznie było patrzeć jak nagle połowie tagu miłość do Ukrainy uleciała i chcieli ich pozbawić swoje Państwo dodatkowego rekruta ;) Myślę, że wiele osób tutaj ma podobne podejście.
  • Odpowiedz
@aleksc: Ja jestem PRZECIW sciaganiu ich na front. Po to uciekli przed wojna by na niej nie ginac. Może dla nich tak jak dla mnie kraj to kreski na mapie i nic wiecej. W przypadku wojny tez bym spierdzielil nie chcialbym ginac za Jarka czy 4k PLN na reke w kraju bez perspektyw.
Nie chcialbym by w analogicznej sytuacji Austriak/Norweg/Anglik mnie tez wyganial do Polski bo trzeba miesa armatniego wrzucic
  • Odpowiedz
@aleksc też tego nie rozumiem. Mam sąsiada Ukraińca który mieszka w Polsce już z 7 lat. Pytali go czemu nie walczy to mówił że Ukraina dała mu tylko biedę i dla niego domem jest Polska i za Polskę by walczył.
  • Odpowiedz
@aleksc: No a wolisz iść na front Ty w jakimś kraju bałtyckim jak Litwa, Łotwa, Estonia czy nawet w Polsce?
Oni zginą osłabiając ruskich sowietów to my nie pójdziemy ginąć jako mięso armatnie.
Na początku można pozbyć się przestępców ukraińskich zamiast ich trzymać i utrzymywać w więzieniach. Skończyłaby się jazda po pijaku.
  • Odpowiedz
@aleksc: im więcej Ukraińców w Ukrainie tym więcej można zmobilizować uzbroić i przegnać russkich z Ukrainy. Proste i logiczne. U nas zwiększy się dostępność mieszkań i spadną ceny wynajmu. Same plusy.
  • Odpowiedz