Wpis z mikrobloga

Uzupełnienie https://wykop.pl/wpis/75987919/standardowo-express-premium-150-zeta-za-bilet-wwa-

powrotny spóźnił się ponad 25 minut XDD

Polska kolej to stan umysłu. 300zł wydane (na szczęscie wydałem je na korpo, a nie ja za swoje), a jakość usługi szoruje po dnie.

Awaryjność na niektórych liniach potrafi sięgnąć 30%. Dobrze czytacie - przez problemy techniczne nawet 30% pociągów potrafi wyłapać opóźnienie. Źródlo: dane eksploatacyjne (pracowałem w tym kołochozie zwanym PKP PLK :D)

To jest skandal, a tymczasem co robią niektóre mirki? ano spinają się, że ktoś chce przemyśleć szprychy.

Tak k***a, naszą największą potrzebą obecnie, bo przecież mamy NIELIMITOWANY BUDŻET (no nie? prawda?!?!), jest szprycha do Sanoka. To, że masz 1/3 szansy na opóźnienie w zwykłym pociągu nikogo nie obchodzi, grunt, by człowiek z Sanoka mógł do CPK dojechać... tak jakby po drodze nie miał lotniska w Rzeszowie XD

Wybaczcie, ale #cpk to czasem też stan umysłu.

Zapłonęły wczoraj pochodnie i wyciągnięto widły, bo HURR DURR INFRASTRUKTURĘ UWALAJO, podczas gdy robienie szprych na (przepraszam) zadupie powinno być na samym dnie listy priorytetów. Infrastruktura, podstacje, urządzenia SRK na wielu liniach to jest DRAMAT i trzeba w pierwszej kolejności to ogarnąć.

#kolej
@Yuri_Yslin +1
Standardowo "express premium" (150 zeta za bilet Wwa-Poznań) utknął w szczerym polu na pół h ( ͡° ͜ʖ ͡°) pracowałem na kolei kilka lat i dlatego okrutnie kisne z fantazji na temat kdp i #cpk. Eksploatacyjne dane dla polskiej kolei są
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach