Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czesc mirki!
Mam problem w kołchozie z szefem, pisze z anonima, bo wie, że mam tu konto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mianowicie sytuacja wygląda następująco:
Pracuje se w małej firmie na etacie, został mi przypisany samochód, którym poruszam sie tylko ja (ważne)
Któregoś dnia zjeżdżając po robocie w terenie do firmy zajechalem gdzieś zjeść obiad. Wchodzę do firmy, siedzi szef za biurkiem i sie pyta czy byłem tam gdzie miałem być czy jeszcze gdzieś, bo jego kolega mnie widział ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Od razu zaczęło mi coś smierdziec.
No i okazalo sie, że mój janusz, mistrz intelektu , w--------ł mi do tego auta Apple AirTaga i mnie śledzi, nic mi oczywiście o tym nie mówiąc. Wg przepisów powinien mnie poinformować 2 tygodnie przed czymś takim.
AirTaga oczywiście szybko zlokalizowałem.

Teraz pytanie co ja szary pracownik etatowy mogę z tym zrobić? Chciałbym mu d---------c, żeby odechciało sie takich sztuczek w przyszłości

Póki co dzwoniłem do PiPu, gdzie powiedziano mi, że mogę rzucać mu wypowiedzenie z winy pracodawcy bez zachowania okresu wypowiedzenia (3miesiace) na biurko i domagać sie wypłaty wynagrodzenia za okres wypowiedzenia.
Plus jeśli jestem jedynym kierowca tego pojazdu, a jestem, zachodzi naruszenie RODO, bo jest w stanie zidentyfikować mnie po tym.

Czy jakiś wykopowy prawnik mógłby sie wypowiedzieć? Wiem, że jest Was tu cała masa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#januszex
#praca

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czesc mirki! 
Mam problem w kołchozie z szefe...
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

mój janusz, mistrz intelektu

@mirko_anonim: to ze samochod sluzbowy ma gpsa to bardzo normalna sprawa i jest to tak oczywiste ze kazdy kto pracuje jako przedstawiciel handlowy o tym wie i nikt nawet go o tym nie informuje jak idzie gdzies do roboty
  • Odpowiedz