Aktywne Wpisy
1dlaczegoja1 +1
#slubodpierwszegowejrzenia
Pytam po raz ostatni:
1) O co macie ból d...py do Kołcza?
2) W jaki sposób zmanipulował, a nawet skrzywdził (!) Karolinę?
Pytam po raz ostatni:
1) O co macie ból d...py do Kołcza?
2) W jaki sposób zmanipulował, a nawet skrzywdził (!) Karolinę?
Amigoyamigo +2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Efektów cieć zalogi, cieć kosztów pewnie za wiele widać nie będzie. Do tego wszelkie oszczędności to pewnie zostały połknięte przez cięcia cen samochodów i produkcję cybertrucka.
No ale ogółem to nie jest ważne.
Ważne będzie to co #elonmusk powie na conference callu, godzinę po raporcie. Jak będzie odpowiadał na pytania i w jakim będzie nastroju.
Wszystkie zeszłoroczne Calle to była tragedia. Pesymizm, narzekanie na stopy i takie tam. Zero konkretów o przyszłych produktach, gdyż mają zasadę po prostu wtedy o nich nie gadać.
Ale teraz będzie inaczej, Prawda?
Ogółem to trzeba zapiąć pasy. Myślałem żeby coś dziś dokupić, bo o longterm się nie boję, ale Elon może to wszystko jeszcze posłać niżej.
Ja od 187$ pod wodą już, także już tylko dokładam do tego interesu ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak spadnie, kupię niżej, jak odjedzie to nie odjeździe jakoś bardzo.
No i na sam koniec trochę byczego copium.
Trzymajcie się ciepło!
#gielda
źródło: temp_file1003606329264014320
PobierzIle procent kapitału wrzuciłeś w Tesle ?
Mówisz jakbyś wczoraj dowiedział się że masz nowotwór.
Nie chcę kolorować aktualnej sytuacji. Long term zero zmartwień.
Z mojejo punktu widzenia:
- caly sektor EV jest aktualnie megakonkurencyjny i dopoki sytuacja sie nie oczysci trzeba go omijac szerokim lukiem
- stracilem sporo kasy na NIO wiec doswiadczenie mam ;)
- Tesla wciaz jest mocno przeszacowana, PE ponad 30, podczas gdy konkurencja z automoto buja sie w okolicach 10 (ford np.)
- wiadomo Tesli nie da sie porownac do innych firm automoto bo stoi za nia niesamowita
@gonzo91: uwielbiam te linijkowe analizy z fintwitta gdzie 80% się nie spełnia xd
sprzedaż elektrykó nurkuje choćtych chińskich znacznie mocniej. Imo lecimy pod 90 pomalutku. Kapitał gdzie indziej hula.