Wpis z mikrobloga

@s4int: była to fotografia , teraz to jest grafika

Kolego można tak gadać do jutra , ja uważam tak , Ty inaczej , szanuje Twoje zdanie , Ty szanuj moje i skończmy na tym wpisie :)

pzdr
  • Odpowiedz
@s4int: ale to tak jakby rozmawiać o tym czy lepszy jest biały ryż czy brązowy. Kwestia smaku i przekonań.

@gali20: jak dla mnie to grafika jako taka stricte nie jest, bardziej bym się do zdania @s4int przychylił, że to nadal zdjęcie (bo de facto to zdjęcie jest) ale po mocnej, nieumiejętnej obróbce w szopie, zrobieniu z tego pseudo hdra, długiej ekspozycji.

ogólnie fota mierna, cokolwiek by nie
  • Odpowiedz
@wyrostek_robaczkowy:

oczywiście, że jest to fotografia, to że została s---------a obróbką tego absolutnie nie zmienia.

Tak jakby powiedzieć o samochodzie do którego zostały zamontowane wieśniackie spoilery i został obklejony naklejkami z allegro - czy to jeszcze samochód czy już nie?
  • Odpowiedz
@gali20: tak, będzie nadal to zdjęcie z dorysowanym p-----m. Jak się zmieniło to pojęcie? Rzucasz hasełkami bez żadnego pokrycia, nie widzę sensu w dalszej dyskusji.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
  • Odpowiedz
@gali20:

A co to za wyznacznik, że coś ma być podobnego do czegoś? Że zdjęcie z aparatu jest bardziej prawdziwe od tego obrobionego? LOL :)

jezusmarja, weź chłopie się trochę dokształć, poczytaj np o historii fotografii albo choćby o samej fotografii - późniejsza obróbka zdjęcia to element nieodłączny, absolutnie nierozerwalny całego procesu tworzenia zdjęcia. Tak było od samego początku, od wynalezienia fotografii, aż do teraz i będzie tak
  • Odpowiedz