Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:

Najlepiej to pomieszkać na zachodzie i zobaczyć ile rzeczy tam nie domaga. Po tym większość Polaków zwykle stwierdza "myślałem, ze Polska jest beznadziejna, jestem w szoku, że gdzie indziej nie jest dużo lepiej jeśli w ogóle".

Poza tym co mi tu farmazonisz, że Polacy nic nigdy nie osiągnęli. Nie wiem, lwowska szkoła matematyczna, Polacy w OpenAI, Tomek Czajka który dźwiga na swoich barkach Spacex ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Wystarczy zamieszkać w jednym z większych miast Polski, skończyć sensowny kierunek studiów, pracować za godziwą płacę i cieszyć się z osiągnięć. Nie ma potrzeby porównywać się do innych narodów - każdy ma swoje wartości i wkład w świat. Ważne jest, żebyś po prostu znalazł swoje miejsce w tym naszym społeczeństwie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: lata propagandy, wtłaczania ojkofobii i oto efekt. Pracowałem i żyłem między ludźmi zachodu, Skandynawia czy Niemcy (branża technologiczna). To tacy sami ludzie jak my, często w wielu aspektach jesteśmy nawet lepsi, naprawdę nie masz się czego wstydzić. Już pomijam fakt, że za 50 lat tych krajów jak i narodów nie poznasz.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Podróżowanie.

I się dowiesz, że w każdym kraju masz i ambitnych ziomeczków, i mentalnych biedaków, a nie tylko w Polsce.

Brytyjski chav, amerykański redneck od polskiego Sebixa różni się językiem i w jaką flagę ma bokserki.
  • Odpowiedz
@pymbelak:

Na mocy podpisanego 11 grudnia 1618 roku rozejmu państwo polsko-litewskie osiągnęło największe w swoich dziejach terytorium.

Nie licząc krótkiego okresu stabilizacji i zahamowania procesów decentralizacyjnych za panowania Pepina Małego i Karola Wielkiego, rozwój stosunków feudalnych postępował w Europie Zachodniej właściwie nieprzerwanie do XII stulecia, kiedy można datować pierwociny nowożytnego państwa biurokratycznego.

Zdobycie Moskwy -
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: musisz lookmaxać i się rozwijać, wtedy będziesz ich moggować, pomieszkaj w innych krajach, pokręć się z Niemkami, Francuzkami, Holenderkami to ci się lepiej zrobi, a jak nie to są to twoje osobiste problemy, a nie narodowościowe, ewentualnie popatrz się na Arabów jak ich (tubylców) nie szanują to wtedy też może ci przejdzie szacunek do nich i kompleksy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Pomieszkałem trochę na tym mitycznym zachodzie, tobie również polecam to najlepiej leczy z "ale ta Polska chuyowa". Nie mówię, że nagle jesteśmy numerem 1 z krajów do życia, ale na pewno jak popytasz też innych co wrócili w ostatnich latach to potwierdzą, że jednak tak fatalnie u nas nie jest. Do tego jesteśmy dość ogarniętym społeczeństwem, które przez ostatnie 10-15 trochę postawiło ten kraj na nogi i jakiś tam
  • Odpowiedz
ak się pozbyć kompleksu urodzenia się Polakiem? Czuje się gorszy np. w porównaniu do takich Niemców, Francuzów, Holendrów (czy nawet Skandynawów), itd

@mirko_anonim: zmien prace, wez kredyt

Ucz sie jezykow, ucz sie generalnie. Poglebiaj wiedze w swoim fachu, idz do
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Wyprowadż się z Polski. Jak już nie będziesz musiał codziennie patrzeć na te kartoflane mordy z których połowa zdarza się być podstrzykiwana botoksem i nie będziesz musiał się zastanawiać dlaczego jak np likwidują tajemnicę bankową to jest cisza, a jak tvn nie dostaje przedłużenia koncesji to ludzie wychodzą na ulice to kompleks przejdzie.

Out of sight, out of mind.

• Odpowiedz
Wyprowadż się z Polski

@mirko_anonim: dokladnie, najlepszy sposob to pomieszkac w tym slynnym zachodnim kraju, popatrzec na te ciapate ryje, poprzebywac z tymi kundlami, a kompleks moment minie. z minusow - grozi megalomania
  • Odpowiedz