Aktywne Wpisy
Kurde bele mireczki, mam problem. Może ktoś coś doradzi. U mojej mamy od jakiegoś czasu nastąpiło pogorszenie wzroku, oraz ogólna apatia, ciągle zmęczenie. Dzisiaj dała się mówić żeby kupić glukometr i sprawdzić cukier. Cały czas oscyluje wokół 300, a teraz wieczorem wynik to 370. W jaki sposób można jej pomóc aby zbić ten cukier. Nigdy się nie leczyła na cukrzycę. Najbliższy termin do lekarza to najwcześniej przyszły tydzień. Istnieją jakieś domowe sposoby,
DerMitteleuropaer +118
Jak się pozbyć kompleksu urodzenia się Polakiem? Czuje się gorszy np. w porównaniu do takich Niemców, Francuzów, Holendrów (czy nawet Skandynawów), itd. Postrzeganie zachodnich ludzi zawsze było jako lepszych, bogatych, zorganizowanych, inteligentnych, to oni zawsze kreowali trendy, rozwijali technologie, tworzyli historie, tworzyli kulture, znają się na sztuce, kulturalni, no generalnie potomkowie ludzi którzy coś osiągneli i żyją w krajach które mogą się czymś szczycić. Ja nie czuje przywiązania do Polski, a wręcz nienawidze swojego pochodzenia. Pokolenie ludzi którzy nic nie osiągneli a szczytem ambicji jest chlanie co weekend. Nasza historia to same porażki i konflikty wewnętrzne. Nikogo nie ciągnie do Polski, każdy uderza na zachód bo tam jest cywilizacja. To ich ludzie osiągają sukcesy, są ambitni i rozkręcają biznesy. My jesteśmy z reguły jako tania siła robocza :/
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Najlepiej to pomieszkać na zachodzie i zobaczyć ile rzeczy tam nie domaga. Po tym większość Polaków zwykle stwierdza "myślałem, ze Polska jest beznadziejna, jestem w szoku, że gdzie indziej nie jest dużo lepiej jeśli w ogóle".
Poza tym co mi tu farmazonisz, że Polacy nic nigdy nie osiągnęli. Nie wiem, lwowska szkoła matematyczna, Polacy w OpenAI, Tomek Czajka który dźwiga na swoich barkach Spacex ( ͡° ͜ʖ
I się dowiesz, że w każdym kraju masz i ambitnych ziomeczków, i mentalnych biedaków, a nie tylko w Polsce.
Brytyjski chav, amerykański redneck od polskiego Sebixa różni się językiem i w jaką flagę ma bokserki.
Zdobycie Moskwy -
@mirko_anonim: zmien prace, wez kredyt
Ucz sie jezykow, ucz sie generalnie. Poglebiaj wiedze w swoim fachu, idz do
Out of sight, out of mind.
─────────
@mirko_anonim: dokladnie, najlepszy sposob to pomieszkac w tym slynnym zachodnim kraju, popatrzec na te ciapate ryje, poprzebywac z tymi kundlami, a kompleks moment minie. z minusow - grozi megalomania