Aktywne Wpisy
mateo2111 +587
Strasznie mnie denerwuje to jak polacy reaguja na takie afery, we francji by juz pol kraju r-------i protestami, a w polsce zaraz afera bedzie zamieciona pod dywan.
#kpo
#kpo
misiopysio +18
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, czemu czepiamy dotacji na jacht? Poczyniłem zgrubne, poranne wyliczenia w innym komentarzu i wychodzi mi, że to świetny pomysł dla budżetu.
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy

MSC Aries pływa pod banderą Portugalii, ale jest kapitałowo powiązany z izraelskim miliarderem Eyalem Oferem.
Wczoraj aktywowano Hezbollah (pomniejszy ostrzał północnego Izraela), dzisiaj cieśnina Ormuz. Podgryzanie przeciwnika trwa w najlepsze, ale wszystko obliczone na działanie poniżej progu bólu.
Jeśli ktoś zastanawia się czy będzie z tego coś grubszego, to polecam mój wpis sprzed tygodnia na TT.
#iran #izrael #bliskiwschod #lagunacontent
źródło: GLCUHieWIAAymIA
PobierzDoskonale wiedzą że prowokacje Izraela działają na niekorzyści żydów, bo jak mawiał Jan Paweł "Łaska pańska (USiA) na pstrym koniu jeździ" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@JanLaguna:
A w ogóle cokolwiek działa? xD
. Nic
@kkecaj: aha to powinni wywołać wojne, w której zginął dziesiątki ich obywateli, aby jakiś wykopek był usatysfakcjonowany odwetem ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kkecaj: Izrael nie ma żadnej przewagi oprócz nielegalnie pozyskanego atomu i wsparcie Amerykanów
Następnego dnia gdy Ameryka opuści Żydów, Izrael podzieli los Afganistanu
@kkecaj: bardziej chodzi o to żeby Amerykanie nie cofnęli ich do epoki kamienia łupanego
Pewnie też nie chcą popełniać błędu Rosjan, którzy wygraliby Ukrainę, bez żadnego wystrzału - wystarczyło dalej korumpować
@JanLaguna: zabicie wysokich rangą oficjeli w ambasadzie vs zajęcie kontenerów z AliExpress xD
@marcaj użycie słowa "podgryzanie" było celowe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)